26 / 04 / 2024

Yenimahalle’de Umut Evi projesi hayata geçiyor!

Yenimahalle’de Umut Evi projesi hayata geçiyor!

Ankara Yenimahalle Belediyesi, Umut Evi projesi ile önümüzdeki dönemde de engelli vatandaşların yanında olacak. Engelliler bu merkezde hayatlarını idame edebilmeleri için eğitim alacak, üretim ve sosyo-kültürel etkinlikler yapabilecek...




Ankara Yenimahalle Belediyesi, Umut Evi projesi ile önümüzdeki dönemde de engelli vatandaşların yanında olacak. Engelliler bu merkezde hayatlarını kendi kendilerine idame edebilmeleri için eğitim alacak, üretim ve sosyo-kültürel etkinlikler yapabilecek.


Herkesi düşünerek projeler ürettiklerini dile getiren Belediye Başkanı Fethi Yaşar, sadece sağlıklı bireyler için değil toplumdaki dezavantajlı bireyler için de hizmet ürettiklerini vurguladı. Yenimahalle’yi 5 yıl içinde engelsiz bir ilçe haline getirdiklerini kaydeden Yaşar, “Göreve geldiğimde Yenimahalle Belediyesi’nde engellilerle ilgili çalışma yapan hiçbir birim yokken Engelli Birimi’nin oluşturulmasını sağladım ve ilk adımı atmış oldum. Ardından Yenimahalle’deki engellileri tespit ederek onlara çeşitli hizmetler verdim. 5 senedir büyük projelere imza attım.” dedi.


Umut Evi projesinin de bu hizmetlerden birisi olacağını ifade eden Yaşar, şunları söyledi: “Engellilerin topluma kazandırılması için Umut Evi büyük imkanlar sunacak. Benim gözümde insanları hayata kazandırmaktan daha büyük bir hizmet yoktur. Engelli evladının yaşama tutunduğunu gören bir ana veya babanın mutluluğuna tanık oluyoruz. Hizmetlerimizin boşa gitmediğini görüyoruz. Dur durak demeden üretmeye, halka hizmete devam edeceğim.”


 

Bugün


Geri Dön