19 / 04 / 2024

Yenimahalle'nin çehresi değişti!

Yenimahalle'nin çehresi değişti!

Yenimahalle Belediyesi'nin altyapı ve üstyapı hizmetlerinin yanı sıra dev projeler kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Pamuklar Mahallesi, eski görüntüsünden uzaklaşarak yepyeni bir çehreye büründü, değişimin mimarı oldu...





Yenimahalle Belediyesi gerçekleştirdiği altyapı ve üstyapı hizmetlerinin yanı sıra hayata geçirdiği dev projelerle ilçedeki değişimin mimarı oldu. 


Planlı ve düzenli yapısıyla göz dolduran ilçe, özellikle son dönemde belediye eliyle gerçekleşen kentsel dönüşüm projeleriyle dikkatleri üzerine çekti. İlçede çarpık kentleşmenin kökünü kazıma sözü veren Yaşar, bu amaçla  TOKİ  işbirliğinde Macunköy, Şentepe Pamuklar ve Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projelerine hayat verdi. Bu projeler sayesinde gecekonduların yerine ilçede sosyal donatı alanlarıyla bezenmiş ve kaliteli malzemeyle inşa edilmiş modern konutlar yükselmeye başladı. 


Yenimahalle Belediyesi'nin kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Pamuklar Mahallesi, eski görüntüsünden uzaklaşarak yepyeni bir çehreye büründü. Yıkılan gecekonduların yerine 422 modern konut inşa edildi. Bu konutlardan 83'ü kura ile hak sahiplerine teslim edildi. Her ayrıntı düşünülerek yapılan, çevre düzenlemeleri ile modern bir yapıya bürünen Pamuklar, Yenimahalle'nin yeni göz bebeği oldu. 


Macunköy Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında da bölgeye 683 modern konut inşa edildi. Yenimahalle Belediyesi, projenin 1. 

etabında 253 konutu, 2. etabında ise 107 konutu kura ile hak sahiplerine teslim etli. Böylece Macunköy'de 360 modern konul, sahiplerini bulmuş oldu. 


Öte yandan bin 92 gecekondunun yıkıldığı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde 3 bin 500 konutluk modern binalar inşa ediliyor. 221 bin 13 metrekarelik alanda devam eden inşaat çalışmalarının yüzde 98'i tamamlanmış durumda. Bölgede oturan gecekondu sahiplerinden imarlı tapuları olanlar, arsanın yüzölçümüne göre daire sahibi olacak. 145 metrekare alana sahip olanlara 2+1. 

195 metrekare alanı olanlara 3+1. 245 metrekare alanı olana 4+1. 250 metrekare alanı olana ise 2 daire verilecek. Proje kapsamında parklar, çocuk oyun alanları, yürüyüş yollan gibi sosyal donatı alanları da en ince ayrıntısına kadar planlanarak çağdaş bir yaşam alanı oluşturulacak. Gecekondu sahipleri, 7 bin 500 liradan başlayan bedeller ödeyerek. 48-120 ay taksitle 500 günde oturdukları evin sahibi olacaklar.


Vatandaşların her türlü derdine ve sıkıntısına derman olan Yenimahalle Belediyesi. Demetevler Mahallesi'ndeki iskan sorununu da çözdü. 25 yıllık sorunun çözülmesiyle birlikle 4 bin aile, tapularına kavuşmanın mutluğunu yaşadı. Yenimahalle'yi sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en modern ilçelerinden biri haline getirmek hedefiyle gece giindiiz demeden hizmet ürettiklerini kaydeden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar. "Bu hedefe giden yolun kilometre taşlarını titizlikle döşemeye başladık. İşe, çağdaş şehirleri boğan, onları hareketsiz hale koyan kaçak yapılaşmaya, gecekondulaşmaya son veren bir imarlaşma hareketine starı vererek başladık. Bu amaçla ilçemizi sarmış olan gecekondu ve kaçak yapı sorununu halletmek üzere çeşitli projeler gerçekleştirdik" dedi. 


Geri Dön