26 / 04 / 2024

Yenimahalle’nin göbeğinde tehlike saçan bina!

Yenimahalle’nin göbeğinde tehlike saçan bina!

Yenimahalle Belediyesi’nin hemen arkasında madde bağımlılarının meskeni haline gelen eski 50’nci Yıl Yetiştirme Yurdu’nda yangın çıktı. Yangın kısa sürede söndürülürken, boş olan binada daha önce 5 kez yangın çıktığı öğrenildi



Ankara Yenimahalle Belediyesi’nin hemen arkasında madde bağımlılarının meskeni haline gelen eski 50. Yıl Yetiştirme Yurdu’nda yangın çıktı. 


Yıllardır metruk halde olan ve çevreye korku saçan binadaki yangın üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve polis sevk edildi. Yenimahalle Belediyesi zabıta ekipleri de çevrede güvenlik önlemi aldı. Binanın çatı katında çıkan yangın büyümeden kontrol altına alınırken, çevrede paniğe neden oldu


Yangını çıkardığı düşünülen 2 madde bağımlısı emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı.


Olayın ardından açıklama yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle’nin merkezinde atıl vaziyette bulunan binanın yıkılması için defalarca ilgili bakanlığa yazı yazıldığını söyledi. Yaşar, "Başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza bina ile ilgili endişelerimizi dile getirdik. Bu binanın uyuşturucu bağımlılarının meskeni haline geldiğini, vatandaşların huzursuz olduğunu hemen yanı başında büyük bir benzin istasyonu olduğuna vurgu yaptık. Biran önce bu alanın yıkılması gerektiğini gerekirse belediye olarak bizim yıkabileceğimizi dile getirdik. Ancak bugüne kadar olumlu bir yanıt alamadık." dedi.


Bu yıl içinde 5’inci defa binada yangın çıktığını söyleyen Yaşar, yıllardır boş durumda kaderine terk edilen binanın Yenimahalle’nin kanayan yarası haline geldiğini vurguladı.







Geri Dön