20 / 04 / 2024

Yenisahra ve Barbaros Mahallesi planları için toplantı yapıldı!

Yenisahra ve Barbaros Mahallesi planları için toplantı yapıldı!

Ataşehir’de Yenisahra ve Barbaros Mahallesi planlarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce askıya çıkarılmasının ardından, mahalle sakinleri Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile bir araya geldi.



Ataşehir’de Yenisahra ve Barbaros Mahallesi planlarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce askıya çıkarılmasının ardından, mahalle sakinleri Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile bir araya geldi. Toplantı, Başkan Battal İlgezdi’nin çağrısı üzerine gerçekleştirildi.


Toplantıda konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin planlarının eksik ve yetersiz olduğunu, ancak bu haliyle çıkmasının bile olumlu bir adım olduğunu belirterek, emeği geçen AK Parti, CHP Meclis üyeleri ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a teşekkür etti.


Konuşmasına toplantıya katılanların, Ataşehirlilerin ve tüm İslam Aleminin Miraç Kandilini kutlayarak başlayan Başkan İlgezdi şunları söyledi:


"Çıkan bu planlar bize bir araya gelip birleşin diyor. Çünkü arsalar birleşip 10 bin m2 olursa arazileriniz değerlenir. Planlara bazı itirazlarda bulunacağız. Özellikle yeşil alanlara fazla yer ayrılması nedeniyle arsa birleşmesi mümkün olmuyor. İmarı çıkan mahallerde belediye olarak açacağımız ofislerde, imar uzmanı ve hukuk danışmanları görevlendireceğiz. Bu ofisler vatandaşlara itiraz ve teknik konularda yardımcı olacak. Şunu bilmenizi istiyorum ki, ben sizlerin yanında olacağım, müteahhitlerin değil, arazi sahibi vatandaşın yanında olacağım.” 


Başkan İlgezdi, başkan yardımcıları ve teknik birim müdürlerinin, vatandaşların sorularını yanıtladığı toplantıya, Belediye Başkan Yardımcıları, ilgili birim müdürleri, Yenisahra ve Barbaros Mahallesi muhtarları, Ataşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili ve çok sayıda meclis üyesi de katıldı. CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak’ın da katıldığı toplantının ardından katılanlara kandil simidi dağıtıldı.



Geri Dön