19 / 04 / 2024

Yenişehir'de kültür merkezi olacak mı?

Yenişehir'de kültür merkezi olacak mı?

Yenişehir'de kültür merkezi olacak mı sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. 453 milyon metrekarelik alan üzerinde kurulacak olan Yeni Şehir İstanbul projesinde henüz çalışmalar ise başlamadı...



Yenişehir projesi, 2.4 milyon kişinin yaşayacağı 453 milyon metrekarelik bir alan olacak. İstanbul'dan sonra 2. büyük şehir olacak Yenişehir'de kültür merkezi olacak mı sorusunun yanıtından önce projeden bahsedelim. 


50 milyar liralık yatırım bedeliyle hayata geçirilecek olan Yenişehir projesinde 108 milyon metrekare yollar, 167 milyon metrekare imar parsel alanı, 78 milyon metrekare havalimanı ile 146 metrekare yeşil alanlardan meydana geliyor. 


8 şeritli yolların ve doğu ile batıyı bağlayacak 10 köprünün yer alacağı projede 460 gökdelen, 2-14 katlı apartmanlar, teras evler, villalar bulunuyor. Projede ayrıca 210 bin araçlık otopark bulunuyor. 


Yenişehir'de kültür merkezi olacak mı?

Yenişehir'de kültür merkezi olacak mı sorusunun yanıtı evet olarak belirlendi. Projede serbest bölgeler, küçük tekneler için marina, kültür merkezi, cami, apart otel, gösteri merkezi, sergi alanları ve müze yer alacak. 


60 soruda Kanal İstanbul ve Yenişehir için tıklayınız



Yenişehir de kültür merkezi olacak mı?



Geri Dön