25 / 04 / 2024

Yenişehir'de serbest bölge olacak mı?

 Yenişehir'de serbest bölge olacak mı?

460 gökdelenden meydana gelecek olan Yenişehir projesi, 453 milyon metrekare alanda kurulacak. Çalışmaların henüz başlamadığı Yeni Şehir projesinde ayrıca birçok ülkenin serbest bölgesi de bulunacak.



Yenişehir'de serbest bölge olacak mı sorusundan önce projeden bahsedelim. 453 milyon metrekare alanda kurulacak olan Yenişehir projesinde 2.4 milyon kişi yaşayacak. 


50 milyar liralık yatırım bedeliyle inşa edilecek projede 167 milyon metrekare imar parsel alanı, 146 metrekare yeşil alan, 108 milyon metrekare yollar ile 78 milyon metrekare havalimanı olacak. 


Projede 460 gökdelen, apartmanlar, 10 köprü, teras evler, villalar, 210 bin araçlık otopark, marinalar, otel, kültür merkezi ve 8 şeritli yollar yer alacak. 


 Yenişehir'de serbest bölge olacak mı?

 Yenişehir'de serbest bölge olacak mı sorusunun yanıtı evet olarak belirlendi. Projedeki serbest bölgeler Kanal İstanbul'daki haliçlerin birinde olacak. 


Serbest bölgeler Türkiye, Almanya, Amerika, Japonya, Çin, Hindistan, Fransa, Tayland, İtalya, Brezilya, İran, İspanya ve başka ülkelerin karakteristik mimarisini temsil eden yapılar inşa edilecek. Altlarda restoranlar ve üstlerde ise home ofisler yer alacak. 


60 soruda Kanal İstanbul ve Yenişehir için tıklayınız



 Yenişehir de serbest bölge olacak mı?


Geri Dön