28 / 03 / 2024

Yenişehir'e 4.5 milyon TL'ye sulama göleti inşa edilecek!

Yenişehir'e 4.5 milyon TL'ye sulama göleti inşa edilecek!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yenişehir ilçesinde çiftçilere verdiği gölet sözünü tuttu. Yenişehir ilçesine bağlı Terziler köyüne BUSKİ tarafından yapılacak sulama göleti 4,5 milyon TL’ye mal olacak.



Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yenişehir ilçesinde çiftçilere verdiği gölet sözünü tuttu.

Yenişehir ilçesine bağlı Terziler köyüne BUSKİ tarafından yapılacak sulama göleti 4,5 milyon TL’ye mal olacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin söz verdiği göletten Terziler ve civar köylerdeki çiftçiler yararlanacak. Sulama göleti için 3 Mart tarihinde ihale yapılacak. Sulama göletinin kapasitesinin 6545 metreküp olacağını ve toplam 90 hektar alanın sulanabileceğini dile getiren Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, “Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye ve BUSKİ Genel Müdürlüğü’müze ilçemize yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

BUSKİ tarafından yapılacak sulama göletinin hizmete girmesi ile Yenişehir’in en büyük köylerinden olan Terziler, Eğerce, Kızılköy, Mecidiye, Kızılhisar köylerinde tarım alanları sulanacak. Bölgede yaşayan köylüler, Başkan Recep Altepe’ye ve BUSKİ ile Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik’e teşekkür etti.


Milliyet


Geri Dön