20 / 04 / 2024

Yenişehir'e test merkezi ve otomobil fabrikası inşa edilecek!

Yenişehir'e test merkezi ve otomobil fabrikası inşa edilecek!

Yenişehir Gündem Gazetesi köşe yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugün ki köşe yazısında test merkezi ve otomobil fabrikası alanları hakkındaki konuları ele aldı. İşte Ahmet Emin Yılmaz'ın köşe yazısı;



Hani... Her yılbaşında Milli Piyango nun büyük ikramiyesinin kime çıkacağı merakla beklenir ya, Yenişehir'in durumu tam böyle oldu. 

Çünkü... 

Yılbaşında gerçek büyük piyango Yenişehir e çıktı. 

Gerçi... 

Bazı gelişmeler kamuoyuna yansıdı, ama piyangonun hikayesi çok ilginç. Başlangıçta... 

Yenişehir'e dünya standartlarında Otomotiv Test Merkezi yapılması için bir yıl önce başlayan çalışmalar var. Ne var ki. havaalanı karşısındaki merada hem kamulaştırma sorunları çıkıp, hem de test pistinin uzatılmasıyla arazı yetersiz kalınca yakınlarda yeni bir arazi bulundu. 

Konuyu başından beri takip eden AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Hüseyin Şahin ile Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik arazinin tahsisi için Milli Emlak Genel Müdürü Abdullah Kara'ya gittiklerinde sürprizle karşılaştılar. 

Çünkü... 

Milli Emlak Genel Müdürü Kara şunu açıkladı: "Yabancı bir otomobil firması Batı bölgesinde büyük bir otomobil fabrikası kurmak için Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'na başvurmuş. Sizin bulduğunuz arazi o fabrika için hazırlanan alternatif yerler listesinin ikinci sırasında işaretli." Böylece... 

Otomotiv Test Merkezi için yürütülen çalışmaların karşısına, yabancı bir firmanın kurmak istediği otomobil fabrikası çıktı. 

Bunun üzerine... 

Bursa Milletvekili Şahin konuyu Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'a iletti Bu aşamada devreye giren Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise Bakan ve bürokrasiyle yoğun bir görüşme trafiği yaptı. 

Dahası Vali Karaloğlu çözümler de üretti. 

O çözüm... 

Yenişehir Yolu'nda Turan Köy yakınlarındaki Soğuksu Köyünde  TOKİ  için rezerv alan olarak düşünülen 2 bin dönümlük araziydi. Ancak, bu arazı engebeli olduğundan pist için düz arazı arayan Otomotiv Test Merkezi ne uygun değildi. 

Tam bu noktada... 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık soruna el koydu. 

Önce Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ile görüşen Bakan Işık, engebeli araziye otomobil fabrikası yapılabileceğini anlattı. İkna olan Ajans yönetimi de. Milli Emlak kayıtlarına koydukları şerhi kaldırıp otomobil fabrikasını TOKİ için Soğuksu da ayrılan 2 bin dönümlük araziye kaydırdı Böylece... 

Yenişehir i tedirgin eden ve Otomotiv Test Merkezi nin yapılabilmesinin önü açılırken, Yenişehir bir de otomobil fabrikası yatırımı ihtimali müjdesi aldı. 

Yani... 

Yeni yıla adeta Milli Piyango dan büyük ikramiye çıkmış gibi kârlı girdi. 

Artık... 

Otomotiv Test Merkezi ile birlikte bir de otomobil fabrikası umutları var. 


Yenişehir Gündem


Geri Dön