28 / 03 / 2024

Yenitepe Kadıköy'de satışların yüzde 40'ı tamamlandı!

Yenitepe Kadıköy'de satışların yüzde 40'ı tamamlandı!

Nuhoğlu İnşaat, Kadıköy fikirtepe’de başladığı Yenitepe Kadıköy projesinin ruhsatını aldı. Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu bölgede bulunan 60 adadan beşinin ruhsat aldığını belirtti..



Nuhoğlu İnşaat, Kadıköy fikirtepe’de başladığı Yenitepe Kadıköy projesinin ruhsatını aldı. Bölgede bulunan 60 adadan beşinin ruhsat aldığını belirten Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, “Şu ana kadar ruhsat alan firmalar bizimle birlikte, Teknik Yapı, Baysaş, Anka ve Emay. Süreç bir yerde tıkanmıştı ama bir süredir çok daha hızlı ilerliyor” dedi. Nuhoğlu, hızlanan süreçle birlikte iki adayı aynı anda başlatarak 24 ayda bitirmek istediklerini söyledi. Projede ikinci adada mimari proje İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından onay süreci de tamamlandı. Nuhoğlu, gelecek günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ruhsat sürecinin de tamamlanarak 2’inci adada yıkım, kazı ve iksa çalışmalarına başlamayı planladıklarını dile getirdi.


Kat sahiplerinin boşalttığı adada, 1 yıllık peşin kira ödemeleri de yapılmaya başlandı. konut, ofis ve ticari alanlardan oluşan karma projenin 3 kat baza ve 21 katlı 4 adet blok bulunuyor. İki adada büyüklükleri 67 - 250 metrekare arasında değişen toplam 1100 konuta sahip ‘Yenitepe Kadıköy’ satışlarının ise yüzde 40’ı tamamlandı. Bölgede metrekare fiyatlarının 6 bin 500 lira ile 7 bin lira arasında seyrettiğini belirten Nuhoğlu, bu ortalamalar ile satış yapacaklarını ama vadelendirme ve ödeme seçeneklerine göre alıcıların fiyat belirleyici olacağını vurguladı.


BAKANLIK MALİ GÜCE DE BAKIYOR

Ali Nuhoğlu, bölgedeki bir başka sorunun ise tek adada birden fazla firma olmasını göstererek, bugüne kadar 20 adada aynı sorunun yaşandığını ifade etti. Bazı adalarda anlaşmanın sağlandığını kaydeden Nuhoğlu, “Bakanlık el attı, ‘ya anlaşın, ya bölgede en çok hak sahibiyle anlaşan kalsın, bir yolunu bulalım’ dedi. Biz de bir adada yaşadık, iki firmaydık, çekilerek üçüncü bir firmaya bıraktık” dedi.

Bakanlığın tüm firmaların mali analizini de yaptığına dikkat çeken Nuhoğlu, “Bu kadar büyük bir alanın tüm altyapısıyla dönüştürülmesi için bunu yapabilir olmak da gerekiyor. Bakanlık, firmaların mali, teknik ve deneyim gibi pek çok durumunu da inceledi” diye konuştu.


Kayıplar yaşandı

Fikirtepe’de hak sahipleri ile tıkanan anlaşma sürecinin 3 yıldır pek çok firmaya zaman kaybının yanında maddi anlamda da kayıplar yaşattığını belirten Nuhoğlu, şöyle devam etti:

“Burası 1,5 milyonluk bir alan. 50-60 bin konuttan bahsediyoruz. Her adada sadece kira giderleri anlamında 3 yıldır her ay 600 bin lira aylık olarak kaybımız oldu. Şu anda süreç çok hızlı. Hatta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ihtar anlamında firmalara yazılar gönderiyor, ‘sen ne yapıyorsun, sorun ne, ruhsatsa çözelim, başka bir şeyse yapalım’ diye. Son derece iradeli tutumuyla her şey hızlandı. Fikirtepe asla lokal olarak düşünülemez bir bütün olarak dönüşecek. Bunu da sağlayacağız.”


Büyük konut kalmadı!

Üretilen projelerin daha çok yatırımcıya uygun olarak ‘küçük ölçekli’ tasarlandığını belirten Ali Nuhoğlu, tüm büyük metrekareli konutlarını sattıklarını söyledi. Nuhoğlu, “Elimizde büyük daire kalmadı, hatta belki bazılarını birleştirebiliriz diye bakıyoruz. Sürekli kiralanıp el değiştirecek daire yerine biraz da Türk aile yapısı düşünülmeli” dedi.


Yeni projelere de devam ettiklerini anlatan Nuhoğlu,  Ankara  Çukurambar’da içinde oteli, ofis ve ticari alanları olan bir karma projeye başlayacaklarını dile getirdi. Nuhoğlu ayrıca Yeni Sahra’da projelerle ilgilendiklerine vurgu yaptı.



Duygu Erdoğan-Milliyet 


Geri Dön