25 / 04 / 2024

Yeraltı gölet projeleri başlıyor!

Yeraltı gölet projeleri başlıyor!

Yeraltı gölet projeleri başlıyor. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 2015 yılından itibaren Türkiye genelinde yeraltı göletleri projelerini başlatacaklarını ifade etti.



Hitit Üniversitesinin akademik eğitim yılı açılışına katılmak üzere Çorum'a giden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Vali Ahmet Kara'yı makamında ziyaret etti. Vali Kara'dan kentte yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi alan Prof. Dr. Eroğlu, ziyaret sonrası düzenlediği toplantıda açıklamalarda bulundu.


Bakanlık olarak 2011 yılında "1000 Günde 1000 Gölet Projesi" başlattıklarını hatırlatan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, gelecek yıldan itibaren yeraltı göletleri projelerine de start vereceklerini ifade etti.


Türkiye genelinde ilk yeraltı göletinin Çorum'un İskilip ilçesinde yapıldığını belirten Prof. Dr. Eroğlu, şunları kaydetti: "İskilip ilçesinde ilk defa yeraltı göleti inşa ettik. Biz 2011 yılında bin günde bin gölet projesi başlatmıştık. 2015 yılından itibaren de yeraltı göletleri projelerini başlatıyoruz. Bunu da ilk defa burada açıklıyoruz. 2015 yılında bütün Türkiye'de yer üstü göletlerini bitiriyoruz, yeraltı göletleri için araştırma yapacağız. Bunun da ilkini İskilip'te yaptık. Muhteşem olmuş hakikaten. Yeraltında suyu tutuyoruz, buharlaşma yok, kirlenme yok, mis gibi suyu alıyoruz."


Toplantının ardından belediyeye geçen Prof. Dr. Eroğlu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'den faaliyetleriyle ilgili bilgi aldı. Daha sonra Hitit Üniversitesi’nin temel atma merasimine de iştirak eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Hitit Üniversitesi’nin akademik eğitim yılı açılışına da katıldı.


TOKİ Haber


Geri Dön