26 / 04 / 2024

Yerel mağazalar ortak şirket kurarak büyüme yoluna girdi

Yerel mağazalar ortak şirket kurarak büyüme yoluna girdi

Yerel mağazalar, Fayda A.Ş. adıyla ortak şirket kurarak Nefiss ve Saff markaları ile büyüme yoluna girdi



Ege Bölgesi'nde 27 perakende zincirinin 155 mağazası ile ortak olduğu, 3 bin 500 çalışanı ve yılda 750 milyon TL'ye ciroya ulaşan perakendeciler, güçbirliği yaparak sorunların üstesinden gelmeyi hedefledi. Uluslararası dev market zincirleriyle rekabette sıkıntı yaşayan yerel perakende mağazaları, seslerini duyurmak için birlikte hareket edecek. Güçlerini birleştirerek, tüketicileri kaliteli ve ucuz ürüne daha kolay ulaştırmak için Fayda A.Ş. adıyla ortak şirket kuran perakendeciler, Nefiss ve Saff markaları ile büyüme yoluna girdi.

BİRLİKTE HAREKET
Ege Perakendeciler Derneği tarafından Narlıdere Naci Usta Restoran'da verilen iftar yemeğinde bir araya gelen perakendeciler, sorunlarını çözmek için güçlerini daha da büyütme kararı aldı. Yemekte konuşan Ege Perakendeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahdet Sarıkaya, sorunlarını çözmek için işbirliği yapmak ve güçlerini daha da büyütmekten başka şansları olmadığını söyledi. 27 perakende zincirinin üye olduğu derneklerinin aynı zamanda Türkiye Perakendeciler Federasyonu üyesi olduğunu da anımsatan Sarıkaya, "En büyük sorunumuz büyük ölçekli market zinciri ile yaşadığımız rekabet sorunu. Bu sorunun çözümü de sektörün birlikte çalışmasından geçiyor. Biz hala kafamızı kuma gömüyoruz, gerçekleri göremiyoruz. Eger birlik olmazsak gücümüzü göstermezsek yok olup gideceğiz. Bütün sektörü sorunların çözümü için birlikte hareket etmeye çağırıyorum" dedi.

MARKALI ÜRÜNLER
Yaşadıkları sorunların çözümü için yerel perakende zincirleri olarak 80 ortaklı 12 milyon TL. sermayeli Fayda A.Ş. adındaki şirketlerini büyütmeye devam ettiklerini belirten Sarıkaya, firmanın yıllık cirosunun milyar TL seviyelerine ulaştığını vurguladı. Gıda ürünlerinde Nefiss, gıda dışı ürünlerde ise Saff markasını tescil ettirdiklerini, 29 şehirde bu markalarla 100'ün üzerinde ürünün tüketiciyle buluştuğunu ifade eden Sarıkaya, ürün sayısını daha da artırarak, büyümeyi hedeflediklerini kaydetti.

Ramazan sevindirdi
Ramazan ayı ile birlikte mağazalarında alışverişin hızlandığını, özellikle ilk hafta işlerin önemli oranda arttığını ifade eden Ege Perakendeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahdet Sarıkaya, ürünlerde fiyat artışlarının olmamasının tüketiciyi mutlu ettiğini kaydetti. Sadece kuzu eti fiyatlarının yükseldiğini, bunun da geçen yıl yaşanan kuraklık nedeniyle damızlık küçükbaş hayvanların kesilmesinden kaynaklandığını anımsatan Sarıkaya, "Perakende mağazaların yaz döneminde işleri biraz durgun olur. Ramazan ayının yaz dönemine gelmesi durgun olan bu dönemimizi canlandırdı. Ramazan'ın gelmesi bizi sevindirdi. Rekabet dolayısıyla tüketicilerinde mutlu olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Murat ŞAHİN/Yeni Asır


Geri Dön