18 / 04 / 2024

Yerli baz istasyonu için geri sayım başladı!

Yerli baz istasyonu için geri sayım başladı!

Türkiye'nin ilk yerli baz istasyonu ULAK, Nisan ayında ilk bağlatısını gerçekleştirecek. Tasarımı tamamen yerli olan baz istasyonu ULAK için toplam 750 sözleşme imzalandı...



ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Bayız, Türkiye'nin ilk yerli baz istasyonu ULAK'ın, nisan ayında Rize'de canlı şebekeye bağlanarak kullanılacağını söyledi. Bayız, yaptığı açıklamada, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının desteği, Savunma Sanayii Müsteşarlığının koordinasyonunda ASELSAN ana yükleniciliğinde Netaş ve Argela'nın katkılarıyla Türk mühendisler tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk milli baz istasyonu için operatörler tarafından toplam 750 sözleşmenin imzalandığını belirtti.


GÜVENLİ HABERLEŞME İÇİN GEREKLİ İŞLEM

Tasarımı tamamen yerli olan ULAK ile Türkiye'nin, dünyanın sayılı baz istasyonu üreten 5 ülkesinden biri haline geldiğini dile getiren Bayız, “Hızla gelişen teknoloji nedeniyle güvenli haberleşmenin sağlanması ülkeler için stratejik öneme sahip hale geldi. Bu nedenle ULAK ile haberleşme sistemimiz daha güvenli hale gelecek. Yani yabancı baz istasyonlarını kullanıyoruz ancak bunların nereye hizmet ettiğini kestirmemiz olanaksız. Yerli baz istasyonumuz ULAK'ta ise kesinlikle böyle bir risk olmayacak" diye konuştu.




Yeni Şafak 


Geri Dön