20 / 04 / 2024

Yerli üretim bir çekme karavanın fiyatı 8 bin TL'den başlıyor!

Yerli üretim bir çekme karavanın fiyatı 8 bin TL'den başlıyor!

Türkiye'de son dönemde karavan tatiline ilgi artıyor. Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu Başkanı Erdal Ötügen'in verdiği bilgilere göre, bu ilginin nedenlerinden biri, karavan kiralama firması sayısının artması ve depremden sonraki talep



Türkiye'de kamp ve karavan turizminin 2012 sonunda sağlayacağı tahmini yıllık ciro. Dünyada 6 milyon adet karavan dolaşıyor ve heryıl 150 bin adet karavan üretiliyor Türkiye'de yılda 1-5 bin karavan üretiliyor istihdam edilen kişi sayısı 10 bin civarında. Karavan üretimi yapan firma sayısı ise 15.

%84

Karavan için alınan yüksek Özel Tüketim Vergisi [ÜTV]. Dünyada en yüksek ÖTV ödeyen ülke Türkiye. Çünkü karavan ultra lüks tüketim ürünü olarak kabul ediliyor. Türkiye'ye ithal edilerek giren golf araçlarından yüzde 6,7, gezinti ve yolcu gemilerinden yüzde 6,7 yatlardan yüzde 8 oranında ÖTV alınıyor.

85.000 TL

Konforlu ve hertürlü lüksü içinde barındıran bir karavanın ortalama satış fiyatı. En düşük fiyatlar 8 bin TL' den başlıyor. Yerli üretim bir çekme karavanın fiyatı 8-85 bin TL, moto karavanınki 25-110 bin TL arasında değişiyor. Kiralık karavanın ortalama günlük fiyatı ise 100-300 TL, Türkiye'deki karavan kamplarının sayısı ise 10.
Fortune/Şule Laleli


Geri Dön