26 / 04 / 2024

Yerli yatırımcı Emlak GYO'nun halka arzıyla dönüş sinyali verdi!

Yerli yatırımcı Emlak GYO'nun halka arzıyla dönüş sinyali verdi!

Borsaya küskün yerli yatırımcı Emlak GYO'nun halka arzıyla tekrar dönüş sinyali verdi. şžirketin halka arzına küçük yatırımcıdan 1.9 milyar TL yani 7 kat talep geldi. 32 binden fazla tasarruf sahibi hisse almak için başvurdu



 Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) şirketi Emlak Konut GYO'nun halka arzı borsaya küskün yerli yatırımcıyı yeniden piyasalarla barıştırıyor. Pazartesi ve salı günü hisse satışı için ön talep toplayan şirketin sonuçları bankacıları bile şaşırttı. Halka arza yakın kaynaklardan, halka arzda satılacak 625 milyon hisse senedinin 125 milyon adetlik bölümünü küçük yerli yatırımcıya ayıran şirketin hisselerine iki gün içinde 7 katın üzerinde talep geldiği öğrenildi. Halka arz için 32 bin 112 yerli küçük yatırımcıdan ön talep alırken, talep edilen hisse sayısı 888 milyon 386 bine ulaştı.

İNDİRİM YERLİYİ CEZBETTİ
Ön talep miktarı yabancı ve yerli yatırımcıya bile ihtiyaç duymadan halka arzın tamamını karşılayacak büyüklüğe ulaştı. Emlak GYO'nun hisse senetlerinin fiyat aralığı 1.60-2.15 TL olarak belirlenirken yerli yatırımcıdan gelen talebin rakamsal karşılığı da 1.9 milyar liranın üzerinde gerçekleşti. Ortaya çıkan veriler yıllardır yerli yatırımcının ilgisinden uzak kalan İMKB için önemli bir dönüm noktası anlamına geliyor. Emlak Konut GYO'nun hisselerine rekor seviyede ön talebin gelmesinde, şirketin ön talepte bulunan bireysel yatırımcılara yönelik uyguladığı teşviklerin de etkisi olduğu belirtiliyor. Emlak GYO'nun teşvik uygulamasına göre, ön talepte bulunanlar taleplerinin kesin talebe dönüşme miktarına bağlı olarak yüzde 5 veya 2.5 oranında ıskontolu peşin ödeme imkanından yararlanacak. Ayrıca, kesin talepleri 100 bin TL'nin üzerinde olan yurtiçi bireysel yatırımcılara ek olarak Emlak GYO'nun ön talep duyurusunda belirtilen gayrimenkul projelerinde yüzde 5 indirim uygulanacak.

6.9 milyar TL Toplam portföy büyüklüğü
Net aktif değer: 4.8 milyar TL Ödenmiş sermaye: 1 milyar 875 milyon TL Halka arz sonrası sermaye: 2.5 milyar TL Halka arz oranı: % 25 Halka arz fiyat aralığı: 1.60 - 2.15 TL 2010 İLK 9 AY İTİBARIYLA Aktif toplamı: 5 milyar 733 milyon TL Özsermaye büyüklüğü: 2 milyar 296 milyon TL Finansal borçları: 1 milyar 281 milyon TL Net satışı: 558 milyon TL Karı: 201 milyon TL
Sabah/Bülent Yoldaş

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler:

Emlak GYO dopingi

TOKİ'ye bağlı Emlak Konut GYO'nun halka arzına küçük yatırımcıdan 1.9 milyar TL talep geldi. 32 bin 112 tasarruf sahibi hisse almak için başvuruda bulundu
Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi (GYO) Emlak Konut GYO'nun halka arzı, borsaya küskün yerli yatırımcıyı yeniden piyasalarla barıştırıyor. Pazartesi ve Salı günü hisse satışı için ön talep toplayan şirketin sonuçları bankacıları bile şaşırttı. şžirketin hisselerine 2 gün içinde 7 katın üzerinde talep geldi.

21 BİN 47 KONUT ÜRETTİ
Halka arz için 32 bin 112 yerli küçük yatırımcıdan ön talep alınırken, talep edilen hisse sayısı 888 milyon 386 bine ulaştı. Ön talep miktarı yabancı ve yerli yatırımcıya bile ihtiyaç duymadan halka arzın tamamını karşılayacak büyüklüğe ulaştı. TOKİ'nin ana hissedarı olduğu Emlak Konut GYO, 2003 yılına kadar yaklaşık 20 bin konut üretti. 2003'ten bu yana ise 21 bin 47 konuttan 18 proje tamamladı. Emlak Konut GYO'nun devam eden 20 projesi bulunuyor.

2008'DEN BU YANA EN BÜYÜK TALEP
Emlak Konut GYO'nun halka arzında toplanan ön talep, hisse senedi fiyatının üst limiti olan 2.15 liradan hesaplandığında, 1.9 milyar liraya (960 milyon dolar) denk geliyor. Bu rakam, 2008 Mayıs'ındaki Türk Telekom'un halka arzındaki seviyeden sonra en yükseği ifade ediyor. Türk Telekom arzına 78 bin yatırımcı katılmış, 1 milyar 873 milyon dolar hasılat elde edilmişti.
Takvim


Geri Dön