19 / 04 / 2024

Yeşil alan yapısal alana dönüşmesin!

Yeşil alan yapısal alana dönüşmesin!

Olay Gazetesi yazarlarından Şule Vural Alkan bugünkü köşe yazısında yeşil alanların yapısal alana dönüşmesi konusuna değindi. Alkan, yazısında belediye başkanlarının ve okurlarının görüşlerine yer verdi...



Altınşehir Mahallesi`nde imar planlamasında yeşillik ve park alanı olarak ayrılmış olan 16 bin metrekarelik alanımız Nilüfer Belediyesi`nce yapılmak üzereyken, projeye 10 bin metrekareden büyük olduğu için Büyükşehir Belediyesi tarafından el konuldu. Büyükşehir Park ve Bahçeler Müdürlüğü`ne giderek cami cemaatı için çay ocağı ve halka hizmet verecek bir kafeteryanın da projeye dahil edilmesi ricasında bulunduk, önerimiz olumlu karşılandı, ilk tasarı proje de bize verildi. Mahalle halkı ile yapılan toplantıda engelli vatandaşlara da hizmet verecek şekilde, etrafında yürüme ve koşu yollarının olduğu, içerisinde çay ocağının, halka açık kafeteryanın bulunduğu, sportif donanıma elverişli parkın yapılmasının çok büyük memnuniyet yaratacağı şeklinde karar alındı ve yazılı olarak müdürlüğe bildirildi. Ancak sonrasında yeni projeyi görünce hayal kırıklığına uğradık. 


Projede park alanının yaklaşık 4 bin metrekarelik kısmının ileride imam lojmanı yapılmak üzere cami arsasına dahil edildiği, mahalle halkı için talep edilen kafeteryanın alanda bulunan alışveriş merkezi sahiplerinin zarar göreceği düşünülerek yapılmayacağını öğrendik. Yeşil alanın yapısal alana dönüşmesinin ve cami çevresinin yeşil doğal alan yerine beton duvarla koruma altına alınarak halktan soyutlanmasının yanlış olduğunu düşünüyor, buranın halkın park alanı ile birlikte kullanacağı bir mekan olmasını istiyoruz. Ağaçların sökülüp atılmaması gerektiğini, halkın park alanında daha rahat, huzurlu şekilde eğlenmesine ve dinlenmesine olanak sağlayacak bir kafeteryanın projeye dahil edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Altınşehir Mahalle komitesi adına Muhtar Celal Boyoğlu


Dükkanlarımızın önü kapandı


Başaran Mahallesi Kadife Caddesi`nde işyerim var. Yaklaşık bir hafta önce BUSKİ tarafından caddede bir çalışma başlatıldı. Bu kapsamda yol araç trafiğine kapandı, dükkanlarımızın önüne de büyük borular bırakıldı. Bu durumdan rahatsız oluyoruz. Çünkü işyerlerimize müşteri giremediği için sorun yaşıyoruz. İşlerimiz azaldı. Burada haftada iki gün pazar kuruluyor. O nedenle çalışmanın bir an önce bitirilmesi şart. Yol bir haftadır kapalı olmasına rağmen bir çalışma da yok. Belediyeyei arayıp durumu anlattık. En azından dükkanlarımızn önnün açılmasını istiyoruz.

Mustafa Berber


Yunuseli Mahallesi`nde asfalt kaplama çalışması


Olay gazetesinin 5 Kasım 2013 tarihli sayısındaki köşenizde bir okurunuzun ‘Yunuseli Mahallesi’ne asfalt isteği’ başlıklı talebine yer verilmiştir. Yunuseli Mahallesi 295. Sokak ve çevre sokakların düzenleme ve asfalt kaplama çalışmaları 2013-2014 yılı asfalt kaplama programımızda değerlendirilecektir. Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza teşekkür ederim.

Mustafa Dündar/Osmangazi Belediye Başkanı


Kaldırım işgallerine son verilsin


Gaziakdemir Mahallesi`nde oturuyorum. Mahallemizde yaya kaldırımı yok denilebilir. Çünkü varolan kadırımlar sürekli araç park yeri olarak kullanılıyor ya da çeşitli şekillerde esnaf tarafından kapatılıyor. Kaldırım olmadığı için yayalar yoldan yürümek zorunda ve bu nedenle bir çok kaza yaşandı. Özellikle bebek arabası ve engelli vatandaşların tekerlekli sandalyesi ile mahallemizde ilerlemek tam anlamıyla işkence. Yetkililerden isteğim artık kaldırım işgallerine son vermeleri.

Zekeriya Başol


Şule Vural Alkan/Olay Gazetesi


Geri Dön