26 / 04 / 2024

'Yeşil alanların imarı halka sorulsun'

'Yeşil alanların imarı halka sorulsun'

CHP'den büyük şehirler basta olmak üzere bütün yeşil alanların geleceğini belirleyebilecek bir adım geldi. CHP Milletvekilleri Eren Erdem ve Ali Seker, yeşil ve ortak kullanım alanlarının imara açılması için, önce halk oylaması şartı öngören bir kanun tek



CHP'den büyük şehirler basta olmak üzere bütün yeşil alanların geleceğini belirleyebilecek bir adım geldi. CHP Milletvekilleri Eren Erdem ve Ali Seker, yeşil ve ortak kullanım alanlarının imara açılması için, önce halk oylaması şartı öngören bir kanun teklifi verdi. 

ALANLAR TAHRİP EDİLİYOR

Teklifin gerekçesinde, son yıllarda imar planları ile kamu kullanımına tahsis edilmiş ortak kullanım alanlarının imara açılması nedeniyle, ortak yaşam alanlarının tahrip edildiği vurgulandı. Bu yöntemle imar kararlarına aykırı yapılaşmaların yaşandığına dikkat çekildi. Kanun teklifinde ayrıca planlara aykırı yapılaşmalar nedeniyle başta ulaşım olmak üzere kentsel altyapı sorunlarının ortaya çıktığı, bazı kişi ve kurumların kayırıldığı, oluşan rant ekonomisiyle haksız kazanç sağlandığı iddia edildi. Bu teklifle doğal dengeyi korumanın yanında rant ekonomisinin de önüne geçileceği belirtildi. 

Özgür Düşünce 


Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


CHP İstanbul Milletvekilleri Eren Erdem ve Ali Şeker, ortak yaşam alanları ve yeşil alanların imara açılması için önce halk oylaması şartı öngören bir kanun teklifi verdi. Teklifte, yeşil alanların ve parkların 'kamu yaran' gerekçe gösterilerek imar plan tadilatlan yapılarak yapılaşmaya açılmasıyla, altyapı, ulaşım, çevre sorunları ortaya çıktığı, oksijen kaynaklarının yok edildiği, toprak ve hava kirliliğinin arttığı belirtildi. Bölge halkının * kendi yaşadığı çevreyle ilgili "doğrudan" söz sahibi olmasının demokratik bir yönetim ve insanca bir yaşam için hayati önem taşıdığı vurgulandı. 
Kanun teklifinin gerekçesin- ren de son yıllarda, imar planlarında kamu kullanımına tahsis edilmiş ortak kullanım alanlarının imara açılması nedeniyle, ortak yaşam alanlarının tahrip edildiği belirtildi. Özellikle bölgede yaşayan insanların mağdur edildiğini belirten CHP'li Erdem ve Şeker, bu teklifle doğal dengeyi korumanın yanında rant ekonomisinin de önüne geçileceğini teklifte sundu. 

Sözcü

Geri Dön