25 / 04 / 2024

`Yeşil Ataköy' için umut seçimde

`Yeşil Ataköy' için umut seçimde

Ataköy'de yeşil alanların TOKİ tarafından yok edilmesine karşı çıkan semt sakinleri için adaylar umut oldu.



TOKİ'nin Ataköy'deki yeşil alanları "turizm alanı" adı altında betonlaştırmak istemesine karşı çıkarak kamu ve sivil toplum kuruluşlarının kapısını çalan semt sakinlerinin yeni umudu yaklaşan yerel seçimler oldu.  TOKİ  tarafından geçtiğimiz yıl Ataköy 1. Kısım'da satışa çıkarılan yeşil alan, betonlaşmaması için çevredeki 48 konut sahibi tarafından 240 bin TL toplanarak satın alınmıştı.

DSP'den `ruhsat yok' sözü
Ancak, TOKİ'nin elinde bulunan büyük bir yeşil alan ise bedelin yüksekliği nedeniyle satın alınamadı. TOKİ'nin, 1. ve 2. kısımdaki yeşil alanları, "turizm alanı" olarak otel ve alışveriş merkezi inşaası için satışa sunması, semt sakinlerini harekete geçirdi.
Ataköy'ü koruma ve yaşatma adı altında dernekler kuran Ataköylüler, 2 binin üzerinde imza da topladı. Açılan davaların birinde de yürütmeyi durdurma kararı alındı. Bölgedeki anıtsal değeri olan yüzyıllık ağaçların tescili sağlandı.

Bakırköy Tapu Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürlüğü, Bakırköy Belediyesi ve TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Şube Başkanlığı'na, Ataköy 1. ve 2. kısımların koruma altına alınması için dilekçeler yazıldı. Ataköy'de, deprem toplanma merkezindeki 18 katlı otel inşaatı da semt sakinlerinin moralini bozdu.

Semtlerinin rengini korumaya çalışan Ataköylüler, belediye başkan adaylarıyla görüştü, Deniz Baykal ile Kemal Kılıçdaroğlu'na da mektup gönderildi.
DSP Bakırköy Belediye Başkan adayı Ahmet Bahadırlı, "Ataköy'e yeni ruhsat verilmeyecek. Çivi bile çakılmayacak" dedi.

Milliyet


Geri Dön