29 / 03 / 2024

'Yeşil bina'yı öğrenen çocuk TV'yi kapatıyor!

'Yeşil bina'yı öğrenen çocuk TV'yi kapatıyor!

Soyak, ‘ Akıllı Yıldızlar ’ sosyal sorumluluk projesiyle, ‘yeşil binayı’, yeşile boyalı bina sanan çocuklara, ‘enerji nedir’i anlatıyor. Proje bittiğinde şirket 50 bin çocuğa dokunmuş olacak.




Soyak, ‘Akıllı Yıldızlar’ sosyal sorumluluk projesiyle, ‘yeşil binayı’, yeşile boyalı bina sanan çocuklara, ‘enerji nedir’i anlatıyor. Proje bittiğinde şirket 50 bin çocuğa dokunmuş olacak.

Proje sonunda çocukların, ‘Enerji nedir? Dünyadaki etkileri nelerdir?’ gibi bilgiler edindiğini belirten Çelenk, “10 okulu tamamladık. İstanbul’da 18, İzmir'de 15 okul olmak üzere toplam 33 okulla bu projeyi tamamlamış olacağız. Web sitemizle birlikte 50 bin çocuğa dokunmuş olacağız” dedi.


Yeşil memleket meselesi


EĞİTİMLERDE ‘enerjiyi’, ‘Yeşil bina nedir’i öğretmeye çalıştıklarını belirten Çelenk, “Bunu memleket meselesi olarak görüyoruz. Yeşil bina yeşile boyalı bina mıdır söyleminden yola çıktık. Sonuçta yüzde 40’lık bir bilinç artışı oldu" diye konuştu. Çelenk, "Çocuklar artık TV'yi boşa açık bırakmıyor" dedi.


Hayata geçirdiği projelerle ‘yeşil bina’, ‘sürdürülebilir enerji’ konularını gündeme taşıyarak, bu konuda Türkiye’deki inşaat şirketlerine öncülük eden gruplar arasında yer alan Soyak, enerji tasarrufu konusundaki hassasiyetini sosyal sorumluluk projelerine taşıdı. Geçtiğimiz mart ayında ‘Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Sosyal Sorumluluk Projesi’ne başlayan şirket, bu süre zarfında 10 okulda; 150 öğretmen, yaklaşık 16 bin öğrenci ve 4000 veliye ulaşarak, ‘enerjiyi’ tanıttı. Soyak Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Çelenk, Akıllı Yıldızlar Projesi’ni Akşam’a anlattı. 


ÇOCUK AİLENİN TEMELİ


Akıllı Yıldızlar’ın odağında enerji verimliliği ve sürdürülebilirliğin olduğunu ifade eden Çelenk, “Çocuklar bizim için çok önemli. Çünkü yeni ailelerin temelini oluşturuyorlar. Bu yüzden projeye ilkokullardan başladık. Bilgi Üniversitesi’yle birlikte 4. sınıflarda 10 yaş grubunda fen ve teknoloji derslerinin içerisine bir eğitim modülü hazırladık. İl milli eğitim bakanlığı'nın himayesinde sözleşmeler imzaladık. Böylelikle milli eğitim bakanlığı'nın da desteklemiş olduğu eğitim çizelgesinin içinde bir dersimiz oldu" diye ifade etti. 


EĞİTİM SÜRESİ 5 HAFTA


Öğretmenlere bu dersi nasıl işleyeceklerine dair eğitim verdiklerini belirten Çelenk, "Eğitimcilerin velilere eğitim vermesini istedik. Sonra sıra öğrencilere geliyor. 5 haftada eğitimleri tamamlanıyor” diye konuştu.


Akşam


Geri Dön