28 / 03 / 2024

Yeşil Bursa için Doğu Atıksu Arıtma Tesisi’ne atık su aktarımları sağlanıyor!

Yeşil Bursa için Doğu Atıksu Arıtma Tesisi’ne atık su aktarımları sağlanıyor!

‘Daha yaşanabilir, daha sağlıklı ve daha yeşil Bursa’ hedefiyle çevre konusunda hizmetlerini aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İsmetiye ve Demirtaş'ta atık suların Doğu Atıksu Arıtma Tesisi’ne aktarımının sağlandığını söyledi.



Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında Nilüfer Çayı’na nefes aldıracak olan önemli bir adım daha atıldı. Demirtaş ve İsmetiye mahallelerinde dereye akan atık suların Doğu Atıksu Arıtma Tesisi’ne bağlantısı yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ bürokratları ile birlikte çalışmaları yerinde inceledi, atık suları arıtma tesisine aktaran pompa sistemini de bizzat çalıştırdı.


“Hedef, yeniden ‘Yeşil Bursa’yı oluşturmaktır”

Nilüfer’e bağlanan derelerin kirlilikten arınması ve Nilüfer Çayı’nın yeniden hayat bulması açısından büyük önem taşıyan faaliyetlerin hızla sürdüğünü anlatan Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ ile birlikte ‘Yeşil Bursa’yı yeniden oluşturmak ve çevre açısından da istediğimiz çağdaş değerlere ulaşma konusunda yatırımlarımız hızla sürüyor. Özellikle ovada bulunan işletmelerin atıkları ile yerleşimlerin önemli bir kısmının kanalizasyon ve evsel atıkları, bölgedeki İsmetiye Deresi’ne, Deliçay’a ve bunların üzerinden de Nilüfer Çayı’na akıyordu. Nilüfer Çayı’nın kirliliğini oluşturan ana havuzlardan biri de bu bölgedeki yerleşim merkezleri ve bölgede bulunan sanayi kuruluşlarıydı. Başlattığımız çalışmalarla ve tüm ovaya yayılan kollektör hatlarıyla bu bölgelerdeki giderlerin direk dereye bağlanması engelleniyor ve atıkların arıtma tesisine aktarılması sağlanmış oluyor” diye konuştu.


“Atık sular artık arıtma tesisine aktarılıyor”

Millet Mahallesi, Samanlı, Vakıf bölgesi ve diğer bölgelerde de benzer çalışmaların yapıldığını hatırlatan Başkan Altepe, “Bugüne kadar Demirtaş, İsmetiye Mahallesi ve çevresindeki yerleşimlerle, yaklaşık 50 bin kişinin yaşadığı alanın kanalizasyonu ve bölgedeki fabrikaların giderleri İsmetiye Deresi’ne akıyordu. Demirtaş ve İsmetiye bölgesine BUSKİ tarafından yapılan yaklaşık 15 milyon TL’lik (15 trilyon) yatırımla ve kollektör hatlarıyla, Demirtaş ve İsmetiye bölgesi ile çevresinin atıklarının tamamen bu kollektöre alınması sağlandı. Atıklar, yaklaşık 80 cm çapındaki kollektörle pompa istasyonuna geliyor ve orada bağlantı istasyonunun devreye girmesiyle de atık sular arıtma tesisine aktarılıyor” dedi.

Bursa’yı eski güzelliklerine kavuşturmayı istediklerini vurgulayan Başkan Altepe, “Bu çalışmalarla adım adım Bursa ovasını kurtarmış oluyoruz. Yakın bir zamanda, tüm bölgelerdeki atık suların derelere akması önlenmiş olacak. Amacımız, Nilüfer Çayı’nın bir an önce temiz akması. Artık kötü görüntüler tarihe karışacak” şeklinde konuştu.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ


Geri Dön