19 / 03 / 2024

Yeşil Ev Projesi kendi elektiriğini üretiyor!

Yeşil Ev Projesi kendi elektiriğini üretiyor!

Güneşin sıcaklığı, rüzgârın şiddeti ile kendi elektriğini kendi üreten Yeşil Ev Projesi İzmir’de hayata geçti. Hiçbir şekilde dışarıdan elektrik almadan kendi elektriğini üreten proje çevre duyarlılığın



9 YIL SONRA BARAJA İHTİYAÇ KALMAYACAK!

Yeşil Ev Projesi’nde görevli Proje Eğitim Danışmanı İsmail Karakedi, “2019 yılından sonra inşa edilecek bütün evlerin Yeşil Ev Projesine göre yapılabilirliği söz konusu” dedi.

Güneşin sıcaklığı, rüzgârın şiddeti ile kendi elektriğini kendi üreten Yeşil Ev Projesi İzmir’de hayata geçti. Hiçbir şekilde dışarıdan elektrik almadan kendi elektriğini üreten proje ile çevre duyarlılığını artırmak ve yenilenebilir enerji kaynaklarını yeni nesillere aktarmak hedefleniyor.  İzmir  Kalkınma Ajansı ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından gerçekleştirilen Yeşil Ev Projesi görünümü ile normal bir evi aratmıyor. İçerisinde buzdolabından çamaşır makinesine, LCD televizyondan bilgisayara kadar tüm elektronik ev aletlerinin bulunduğu ev ile, ilköğretim ve lise öğrencilerine çevreye zarar vermeden enerji elde etmenin mümkün olduğu anlatılıyor.
Türkiye


Geri Dön