24 / 04 / 2024

Yeşil GYO 25 Nisan genel kurul toplantı sonucunu yayınladı!

Yeşil GYO 25 Nisan genel kurul toplantı sonucunu yayınladı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 25 Nisan 2014 genel kurul toplantı sonucunu yayınladı.



Yeşil GYO tarafından yapılan açıklama şöyle;


25.04.2014 Tarihinde Yapılan Genel Kurul Toplantı belgeleri;

Olağan Genel Kurul Zaptı,

2013 Yılı Kar Dağıtım Tablosu,

Hazır Bulunanlar Listesi ( Hazirun Listesi ) ekte sunulmaktadır.



Alınan KararlarMADDE 1) Toplantı Başkanlığı'na Işık Gökkaya oy toplama memurluğu için Ersin Bengül, katiplik için Aslı Çağlayan Pekiyi aday gösterildi ve oybirliği ile seçilmelerine karar verildi. 

MADDE 2) Genel Kurul tutanaklarının imzalanması için Toplantı Başkanlığına yetki verilmesine oybirliği ile karar verildi. 

MADDE 3) 2013 faaliyet raporunun toplantıdan 21 gün önce şirket merkezinde ortaklarımızın incelemesine hazır bulundurulmuş, internet sitesinde yayınlanmış olması nedeniyle zaman kazanılması açısından Faaliyet Raporunun okunmuş sayılması ve müzakerelere geçilmesi oya sunuldu. Kanunen okunması gereken kısımlarının okunması oya sunuldu ve oybirliği ile kabul edildi. Yapılan müzakareler sonucunda 2013 Faaliyet Raporu ve Yönetim Kurulu Raporu oybirliği ile kabul edildi. 

MADDE 4) 2013 yılı hesap dönemine ait Denetçi Raporları okundu ve müzakare edildi. 

MADDE 5) 2013 yılı hesap dönemine ilişkin Finansal Tablolar okundu ve müzakere edildi. Yapılan oylama sonucunda oybirliği ile kabul edildi.TTK 363 çerçevesinde yıl içerisinde Şirketimizin yönetim kurulu üyeliklerinde yapılan değişikliğin onaylanması görüşüldü. Sn. Hasan Fehim Üçışık'ın istifası nedeniyle Mesut Huriel'in Türk Ticaret Kanunu madde 363 uyarınca 15.04.2014 tarihinde atanması ve diğer üyeler kadar bir süre ile aynı şartlarla vazife görmesi oybirliği ile kabul edildi. 

MADDE 6): Yönetim kurulu ayrı ayrı oybirliği ile ibra edildi. Yönetim Kurulu kendi paylarından doğan oy haklarını ibralarında kullanmadılar. 

MADDE 7) Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri çerçevesinde, Şirket'in Kar Dağıtım Politikası hakkında bilgi verildi. 

MADDE 8) 2013 yılı faaliyetleri sonucu oluşan 39.001.995 TL kar ile ilgili olarak yönetim kurulu teklifi okundu, mevzuat kapsamında dağıtılabilir net kara ulaşabilmek adına öncelikle 18.942.178,16 TL geçmiş yıl zararlarının mahsup edilmesi ve 1,002.990,84 TL kanuni yedek akçe ayrılmasından sonra SPK mevzuatına göre hesaplanan 19.056.826,00 TL net dağıtılabilir kar tutarının şirketimizin yatırım harcamaları ve diğer fon ihtiyaçları dikkate alınarak dağıtılmamasına ve olağanüstü yedeklere eklenmesine yapılan oylama sonucunda oybirliği ile karar verildi. 

MADDE 9) Yönetim kurulu üyelerine huzur hakkı olarak aylık Brüt 1.800,00 TL ücret ödenmesine oybirliği ile karar verildi. Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilen Işık Gökkaya, Huzur Hakkından feragat ettiğini ve bu feragatin tutanağa geçirilmesini talep etti. 

MADDE 10) Denetimden Sorumlu Komite'nin görüşü ile Yönetim Kurulu tarafından bir yıl süre ile bağımsız dış denetim için seçilen Güreli Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim Hizmetleri A.Ş., Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Sermaye Piyasası Bağımsız Dış Denetleme hakkında yönetmelik uyarınca bağımsız denetim kuruluşu olarak Genel Kurul'un onayına sunuldu ve uygunluğuna oybirliği ile karar verildi. 

GÜNDEM 11) Şirket tarafından 3.kişiler lehine verilmiş ticari olmayan teminat, rehin veya ipotek bulunmadığı ve elde edilen gelir veya menfaatler olmadığı hakkında genel kurula bilgi verildi. 

GÜNDEM 12)2013 yılı içerisinde ilişkili taraflarla yapılan işlemler hakkında genel kurula bilgi verildi. 

GÜNDEM 13) Şirketin 2013 yılı içerisinde yapılan toplam 25.000 TL'lik bağış hakkında Genel Kurula bilgi sunularak Bağış ve Yardımlara İlişkin Politikada 2014 yılı için yapılacak bağışların üst sınırı olarak belirlenen 200.000 TL yapılan oylama neticesinde oybirliği ile kabul edildi.

GÜNDEM 14) Yönetim Kurulu üyelerine TTK'nun 395. ve 396. maddeleri uyarınca gerekli izin verilmesi Genel Kurulun onayına sunuldu ve uygunluğuna oybirliği ile karar verildi.

GÜNDEM 15) Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim İlkeleri'nin 1.3.6. maddesinde yer alan işlemler hakkında yapılan bilgilendirme doğrultusunda gerekli izin verilmesi Genel Kurulun onayına sunularak uygunluğuna oybirliği ile karar verildi.

GÜNDEM 16) Dilekler bölümünde başka söz alan olmadığından toplantıya Bakanlık Temsilcisi tarafından son verildi.



Geri Dön