19 / 04 / 2024

Yeşil GYO, Innovia 4'te sözleşme fesheden müşteriden kesinti yapmayacak!

Yeşil GYO, Innovia 4'te sözleşme fesheden müşteriden kesinti yapmayacak!

Yeşil GYO, Esenyurt projesi Innovia 4'te ruhsat sorunu nedeniyle yaşanan 15 aylık gecikme nedeniyle sözleşmesini fesh etmek isteyen müşterinden yüzde 5 kesinti yapmadan ödenmiş tüm tutarın iadesini gerçekleştireceğini açıkladı... İşte o mektup!..



Yeşil GYO, Innovia 4 te sözleşme fesheden müşteriden kesinti yapmayacak!


Yeşil GYO tarafından Esenyurt'ta hayata geçirilen Innovia 4 projesi için firmadan "sözleşme feshetme" açıklaması geldi. Innovia 4 müşterilerine gönderilen mektupta, "Şirketimizin iyi niyet göstergesi olarak sözleşmede belirtilen yüzde 5 oranındaki kesinti yapılmaksızın ödenmiş olan tüm tutarının iadesi ile karşılıklı olarak feshedilebilecektir. Bu kapsamda şirketimiz, sözleşmeler uyarınca müşterilerimize karşı tüm sorumluluklarını yerine getirmeyi kabul ve taahhüt etmektedir" denildi. 


Yeşil GYO'dan dün (14 Ağustos 2014 Perşembe) tarihli yapılan açıklamada, Innovia 4. Etap'ta yaşanan 15 aylık gecikme süreci; 'Esenyurt Belediyesi tarafından onaylanan inşaat ruhsatlarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Ocak 2012'de iptal edilmesi ve imar sorununun 12 Nisan 2014'te meclis kararı ile çözülmesi' şeklinde ifade edildi.


Esenyurt Bölgesinde yer alan tüm inşaatları etkileyen imar sorunlarının Yeşil GYO inisiyatifinde olmadığına vurgu yapılan açıklamada, "Şirketimizin içerisinde bulunduğu bu durum, genel hukuk kuralları uyarınca mücbir sebep kapsamında değerlendirilmekte olup, inşaat yapımına başlanamayan bu süre sözleşmenizde belirtilen teslim süresine eklenecektir" denildi. 


Sözleşmedeki 'gecikme cezası' bölümüne de atıf yapılan açıklamada, "Sözleşmenizde hüküm altına alınan "gecikme cezası" ödeme yükümlülüğümüz geçerliliğini korumakla birlikte, yukarıda açıklanan nedenlerden dolayı söz konusu yükümlülüğümüz; sözleşmenizde belirtilen teslim süresine 15 aylık sürenin eklenmesi ile hesaplanacak teslim süresi içerisinde inşaatın teslim edilmemesi halinde gündeme gelecektir" ifadelerine yer verildi. 


Yeşil GYO Müşteri İlişkileri Yönetim Müdürü Adnan Kültürel imzalı açıklamadaki "sözleşme feshinde yüzde 5 kesinti yapılmaması" ile ilgili bölümde Yeşil GYO İdari İşler Müdürü Abdullah Atıcı ile irtibata geçilmesi istenirken, sözleşme feshi konusu şöyle kaydedildi;


"Şirketimiz, maruz kalmış olduğu söz konusu mücbir sebebin müşterilerimizi olabilecek en az seviyede etkilemesi için tüm imkanlar dahilinde çaba göstermektedir. Bu durum nedeniyle mağduriyeti olduğunu belirten müşterilerimizin sözleşmeleri; şirketimizin İdari İşler Müdürü Sayın Abdullah Atıcı ile irtibata geçmeleri üzerine, şirketimizin iyi niyet göstergesi olarak sözleşmede belirtilen yüzde 5 oranındaki kesinte yapılmaksızın ödenmiş olan tüm tutarın iadesi ile karşılıklı olarak feshedilebilecektir. Bu kapsamda şirketimiz, sözleşmeler uyarınca müşterilerimize karşı tüm sorumluluklarını yerine getirmeyi kabul ve taahhüt etmektedir. 


Müşterilerimizin sözleşmelerini kesintisiz fesih için irtibata geçebilecekleri İdari İşler Müdürü Sayın Abdullah Atıcı'nın iletişim bilgileri aşağıda bilgilerinize sunulmuştur: 


Telefon No: 0212 709 37 45

E-posta Adresi: [email protected]"


İşte Innovia 4 müşterilerine gönderilen o mektup;

Yeşil GYO, Innovia 4 te sözleşme fesheden müşteriden kesinti yapmayacak!
Yeşil GYO, Innovia 4 te sözleşme fesheden müşteriden kesinti yapmayacak!


Geri Dön