26 / 04 / 2024

Yeşil GYO, Tekirdağ 'da villa projesine başlayacak!

Yeşil GYO, Tekirdağ 'da villa projesine başlayacak!

Tekirdağ 'daki arazileri olduğunu  hatırlatan Yeşil GYO Yönetim Kurulu Üyesi Işık Gökkaya, burada yıl sonuna kadar bir villa projesine başlayacaklarını kaydetti...



Yeşil GYO Yönetim Kurulu Üyesi Işık Gökkaya, Yeşil İnşaat bünyesindeki Fako arazisinin de bu portföye geçeceğini hatırlatarak “Yeşil GYO 'nun prestij projesi olacak ” dedi.

YEşžİL İnşaat 'ı bünyesine katan Y&Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği olağan genel kurulunda, isim değişikliği kararı aldı. Hem Yeşil İnşaat 'ın bilinirliğinden faydalanmak hem de borsada kendilerini yatırımcıya daha rahat ifade etmek isteyen firma artık yoluna Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı olarak devam edecek. Yeşil GYO Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Işık Gökkaya, Yeşil GYO 'nun bünyesine Fako arazisinde yapılacak ofis projesini de sokmak için çalışmalara hız verdiklerini, bunun dışında Innovia markasıyla bir projeyi daha portföylerine eklemek gibi bir planlarının olduğunu söyledi.


Üçüncü büyük GYO hedefi

Türkiye 'nin ilk 3 GYO 'sundan biri olma hedeflerinin olduğunu söyleyen Işık Gökkaya, bunun için portföylerini geliştireceklerini kaydetti. Gökkaya, portföylerini büyütmek için öncelikle Engin Yeşil 'in Zincirlikuyu Fako arazisindeki hissesinin Yeşil GYO bünyesine alınmasının söz konusu olduğunu söyledi. Gökkaya, “Değerlemeler sonucunda yönetim kurulu uygun görürse, hisse devri olacak ve arazi bünyemize 2-3 ay içerisinde geçecek. Bu proje yer itibariyle de prestij projemiz olacak. şžu anda orada mimari çalışmalar devam ediyor. 2011 sonunda proje başlayacak. O bölgede ciddi bir arz söz konusu, kendini hissettirecek A plus bir ofis projesi olacak ” diye konuştu.

Yeni departmanlar kuruldu

Genel kurulda şirketin isminin Yeşil GYO olmasına karar verdiklerini belirten Işık Gökkaya, şunları söyledi: “Prosedür çerçevesinde çalışmalar yapılacak. Borsada işlem kodumuzu değiştirmek için de başvurumuzu yaptık ancak bu süreç yıl sonunu bulabilir. Birleşmeden sonra yeniden yapılanmaya doğru gidiyoruz. Yeşil Yapı 'dan bazı personeli bünyemize kattık, yeni depart-manlar kurduk. Proje geliştirme departmanını oluşturduk. “

Innovia markasıyla proje yapacak

FAKO arazisinin dışında da portföy büyütmek için çalışmaları olduğunu ifade eden Işık Gökkaya, şu bilgileri verdi: “Türkiye 'de GYO 'lar ticari gayrimenkul ya da karma portföyden oluşuyor. Bizim portföyümüzde şu anda Innovia konut projesi var. Fako arazisi de gelirse ofis de olacak. Portföyümüzün karma olması için bir yıl içinde bir konut projesinin daha çalışmalarına başlayabiliriz. Innovia projesinin kalitesinde yeni konutlar üreteceğiz. ” Tekirdağ 'daki arazilerini de hatırlatan Gökkaya, burada yıl sonuna kadar bir villa projesine başlayacaklarını kaydetti.
Hürriyet/Meltem Kara


Geri Dön