25 / 04 / 2024

Yeşil İnşaat 270 metrelik Yeşil Plaza 2'yi inşa edecek

Yeşil İnşaat 270 metrelik Yeşil Plaza 2'yi inşa edecek

Yeşil İnşaat, Topkapı'da Yeşil Plaza'nın yanındaki arazisine 270 metrelik otel ve rezidans projesi yapmak için kolları sıvadı



Yeşil İnşaat, İstanbul'un en uzun binası için hazırlıklara başladı. Topkapı'daki Yeşil Plaza'nın yanında yapmayı planladıkları Yeşil Plaza 2 ile 261 metre olacak Levent Sapphire'i geçmek istediklerini vurgulayan Yeşil İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, "Kendimize ait 10 dönümlük arazinin üzerine otel ve rezidanslardan oluşan 270 metrelik 50 katlı bir kompleks yapmak istiyoruz. Bunun için otoritelerden izin bekliyoruz. Fakat galiba bu yüksekliğe izin vermeyecekler. Biz de ne kadar izin verirlerse o kadar yapacağız" diye konuştu. 30 milyon dolara mal olması planlanan yatırıma en geç 2010 başında başlamayı planladıklarını sözlerine ekledi.

0 PEŞİNAT, 0 FAİZ

Beylikdüzü'ndeki Innovia Projesi'nin birinci etap teslimatlarına 0 peşinat, 0 faiz ve 0 ödeme ile başladıklarını, peşinatın ise 12 ay sonra alınacağını söyleyen Engin Yeşil, Innovia'nın 3 bin 162 konuttan oluşan ikinci etabının yüzde 90'mı da krize rağmen 2 ayda sattıklarını, üçüncü etabının projelerinin de tamamlandığını söyledi. Yeşil, ikinci etapta ticari alanların da satışa sunulduğunu sözlerine ekledi.


Levent'e 2. Trump projesi

Yeşil İnşaat, Trump ile ikinci bir proje işbirliği yapmak için de hazırlık yapıyor. Engin Yeşil, Levent'te iş merkezi ve rezidanslardan oluşan ikinci Trump Projesi'ni düşündüklerini, an-ak bu projenin temellerinin atılması-un en az iki yıl süreceğini belirtti.

1. Etap yüzde 70 prim yaptı

375 bin metrekare alan üzerinde 5 etaptan oluşan Innovia Projesi, 9 bin konut, işyerleri, otel ve alışveriş merkezini kapsıyor. Projenin yatırım değerinin 900 milyon TL'yi aştığını söyleyen Engin Yeşil, yaklaşık 30 bin kişinin yaşayacağı projenin Beylikdüzü bölgesinin kalkınmasında önemli rol oynayacağını ve yaklaşık bin kişiye istihdam sağlayacağını belirtti. Yeşil, projenin satış hacminin ise 2 milyar lira olduğunu, birinci etaptaki dairelerin şimdiden yüzde 70 prim yaptığını ifade etti.
 
Bodrum'da Dedeman'la ortak resort yapacağız

ENGİNYeşil, Bodrum'da da Dedeman Holding ile ortak Resort & Villa projesi gerçekleştireceklerini belirterek, "Bu, 60 milyon dolara mal olacak, lüks bir proje. Resort'un işletilmesi için Four Seasons ve t Trump'la görüşüyoruz. Fakat, bu projeye konjonktürden ötürü 1 yıl sonra başlamayı düşünüyoruz. Şu anda Bodrum'da lüks bir konut projese-nin satacağını sanmıyorum" dedi. Engin Yeşil, Zeke-riyaköy'de lüks bir villa projesi de düşündüklerini, ayrıca Sarıyer, Levent, Kartal, Bakırköy ve Silivri'de üzerinde çalışılan projeler bulunduğunu sözlerine ekledi.

Beylikdüzü bölgesinin kalkınmasında önemli rol oynayacağını ve yaklaşık bin kişiye istihdam sağlayacağını belirtti. Yeşil, projenin satış hacminin ise 2 milyar lira olduğunu, birinci etaptaki dairelerin şimdiden yüzde 70 prim yaptığını ifade etti.
Akşam Emlak


Geri Dön