25 / 04 / 2024

Yeşil İnşaat 2'nci Trump Tower için çalışmalara başladı!

Yeşil İnşaat 2'nci Trump Tower için çalışmalara başladı!

Engin Yeşil, 2'nci Trump Tower için çalışmalara başladıklarını, Zekeriyaköy'de villa, Bodrum'da da resort yapacaklarını söyledi



1998'de Yeşil Plaza ile inşaat sektörüne giren ardından Beylikdüzü'nde 9 bin konutluk Innovia projesine başlayan Yeşil İnşaat, toplam yatırım değeri 1 milyar lirayı bulan Innovia projesinin üçüncü fazına başlamaya hazırlanıyor. Firma, kriz nedeniyle yavaşlattığı yeni yatırımlarına da yeniden hız verecek. Yeşil İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, Levent'te sahip oldukları arazide ikinci bir Trump Tower yapmak için çalışmalara başladıklarını söyledi. Yeşil, Innovia projesinin 3'üncü etabına başlayacaklarını ve projeden 2 milyar lira satış hasılatı beklediklerini ekledi.

TRUMP İŞLETEBİLİR
Bodrum Türkbükü'nde Dedeman ile ortak resort ve villa projesine de başlayacaklarını aktaran Yeşil, 135 dönüm araziye yapılacak projenin 60 milyon dolar yatırımla gerçekleştirileceğini belirtti. Trump Towers ile işbirliği içinde olan ve Şişli'deki Trump Tower'ın isim hakkına sahip olan Yeşil İnşaat'ın Levent'te sahip olduğu arazide ikinci bir Trump Tower yapmak için hazırlıkta olduğunu söyleyen Yeşil, "Görüşmelerimiz devam ediyor. Projeye şimdi start verirsek, 3-4 yıl içinde tamamlanır. O zamana kadar da Şişli'deki Trump Tower, oturmuş olur" diye konuştu. Yeşil, Levent'te yapmayı planladıkları Trump Tower için 270 metre yükseklik izni istediklerini ve belediyenin kararını beklediklerini söyledi. İzin çıkarsa Levent'teki Sapphire projesini de geçeriz" diye konuşan Yeşil, Trump Tower projesi için grup bünyesindeki Y&Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile birlikte yapabileceklerini de kaydetti. Topkapı'daki Yeşil Plaza yanına yapılacak olan Yeşil Plaza 2 projesine de başlayacaklarını söyleyen Yeşil, alt katları uluslararası bir markanın işleteceği otel üst katları ise rezidans olarak planladıklarını kaydetti.

'Başarıyı Amerika'da öğrendim'

UZUN yıllar ABD'de yaşadığını hatırlatan Yeşil, kontak lensten, evcil hayvan ürünlerine kadar çok farklı alanlarda iş kurduğunu, hepsinin ABD'de borsaya kote olduğunu söyledi. Farklı alanlarda iş yapma vizyonunun artık oluştuğunu da söyleyen Yeşil, Türkiye'ye yatırım kararını ise yabancıların Türkiye'ye olan ilgisini gördükten sonra verdiğini söyledi. Yeşil, "Yatırım yaptığım dönemde en parlak sektör inşaattı. Innovia projesi ile başladım" dedi. İstikrarın önemine değinen Yeşil, "Hükümet değiştiğinde kadrolar da değişiyor ve ülkedeki işler durma noktasına geliyor" dedi.

30 milyon dolara 200 rezidans geliyor

TOPKAPI'DA yapılacak olan Yeşil Plaza 2 projesine de başlayacaklarını söyleyen Yeşil, alt katlarda uluslararası bir markanın işleteceği otel, üst katları ise rezidans olarak planladıklarını kaydetti. Yeşil, 30 milyon dolar yatırım yapacakları plazada 200 rezidans dairesi olacağını ve 2 ay içinde inşaata başlayacaklarını sözlerine ekledi.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Türkiye'nin 270 metrelik en yüksek binasını Topkapı'ya dikecek 
 
Yeşil İnşaat, İstanbul-Beylikdüzü bölgesinin Esenyurt tarafında yer alan ve tamamlandığında 5 etap ve 9 bin konuttan oluşacak Innovia projesinde ilk iki etapta konutların hemen hemen hepsini sattı, üçüncü etap için satışa çıkıyor.

Yeşil İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, üçüncü etabın satışı öncesinde yaptığı basın toplantısında, grubun yeni projeleri hakkında da bilgiler verdi.

2 milyar lira ciro
Engin Yeşil, Innovia'da 1 milyar liralık inşaat yapacaklarını ifade ederek, “Projenin satış cirosu da 2 milyar lirayı bulacak. Projeye Beylikdüzü Belediyesi ile ortak başlamıştık. Innovia arazisi 375 dönüm. İkinci etapta satışların yüzde 93'ünü tamamladık. İlk iki etapta böylece yaklaşık 4 bin konutun satışını yaptık” diye konuştu.
10 ayda yüzde 40 prim
Innovia'nın ilk etabında 1073, ikinci etabında 3 bin 162 konut satışa sunulmuştu. Engin Yeşil, ikinci etabı krizin en zirve noktası olan Ocak 2009'da satışa çıkardıklarını hatırlatarak, “Bu kampanya ile gördük ki, krizde de doğru fiyatla konut satılıyor. İkinci etap ile bir ayda 2 bin konut sattık. Şu an 3 bin 162 konutun yüzde 93'ünü sattık. Ocak ayında krize rağmen bize güvenenler konutlarının bugün yüzde 40-50 değerlendiğine şahit oldu” dedi. Innovia ikinci etapta dairelerin metrekaresinin halen 1450 TL olduğunu hatırlatan Engin Yeşil, ilk iki etaptan daha lüks ve cam giydirme bina olacak üçüncü etapta metrekare fiyatlarının 1450 TL'den başlayacağını açıkladı.
50 katı geçeriz
Engin Yeşil, Innova'nın bittiğinde 9 bin daire ile yaklaşık 30 bin kişiye ev sahipliği yapacağını da bildirdi. Yeşil İnşaat'ın proje geliştirmeye devam ettiğini söyleyen Engin Yeşil, basın toplantısından sonra gazetecilerle sohbet ederken, yeni projeler hakkında özel bilgiler verdi. Yeşil Kundura merkezinin bulunduğu Topkapı-Cevizlibağ'da, bitişik parselde otel-rezidans içeren bir kule ile 50 katı geçmek istediklerini söyleyen Yeşil, izin almak için çalıştıklarını bildirdi.
İki Trump projesi daha
10 dönüm arsada yükselecek 270 metrelik Yeşil Plaza-2 ile, Levent'teki 261 metrelik Sapphire'i geçmek istediklerini açıklayan Engin Yeşil, “İlk 10 kat otel, üst katlar rezidans olacak. 30 milyon dolarlık projede 200 daire olacak. Mecidiyeköy'de ortak olduğumuz Trump Towers'ın benzeri bir Trump projesini de Levent'e yapmak istiyoruz. Arsa bakıyoruz. Dedeman grubu ile Bodrum'da ortak aldığımız arsada ise Trump veya Four Seasons ile markalı resort (tatil köyü) ve villa yapmak istiyoruz” dedi.

Çöpten elektrik üretiyor  50 milyon lira ciro yapıyor

ENGİN Yeşil, grup olarak enerjide sektöründe de yer aldıklarını bildirdi ve “İstanbul'un çöpünden elektrik üretiyoruz. Şile ve Kemerburgaz'daki çöp toplama sahalarında kurduğumuz tesislerle, çöpten çıkan metan gazını elektrik enerjisine çevirip devlete satıyoruz. İleride rüzgar enerjisine de girebiliriz” diyor. Engin Yeşil, rüzgar enerjisinin konut projelerinde kullanılmasına yönelik projeleri de incelediklerini ifade etti. İstanbul'un çöpünden ürettikleri 40 megavat enerjinin cirosal olarak gruba 50 milyon TL katkı sağladığını belirten Yeşil, “Tesislerimiz, geçen yılın Aralık ayından bu yana üretimde. Boşa yatan serveti enerjiye çeviriyoruz. Çöp belediyenin olduğu için gelirin bir kısmını belediye ile paylaşıyoruz” diye konuşuyor.

Okumak için Amerika'ya gitti, 3 şirket kurup halka açtı

YEŞİL İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, ilginç hayat hikayesi ile de dikkat çekiyor. Yeşil Kundura'nın başına geçme hayaliyle ABD'ye üniversite okumaya giden Engin Yeşil, “ABD'de kendi şirketimi kurdum. Kontak lens şirketim, hızla büyüdü. Bu şirketi Borsa'ya kota ettik. Sonra bir telekom şirketi kurdum, o da Borsa'ya kote edildi. Ardından kurduğum kedi-köpek maması üreten şirketi de büyütüp onu da Borsa'ya açtım. Baba mesleğini sürdürmek istiyordum, ama Türkiye'de iş yapmak cazip değildi” dedi ve şöyle devam etti: “İnşaat sektörü cazip geldi, bu işe girdim. 2007'de dünyanın önde gelen yatırım fonu yöneticisi Rudolph Younes ile ortak olarak borsaya açık İhlas Gayrımenkul Yatırım Ortaklığı'nı aldık. İsmini Y&Y GYO olarak değiştirdik.”
Hürriyet

Yeşil, Topkapı'ya gökdelen dikecek

Engin Yeşil, izin çıkarsa Türkiye'nin en yüksek binasını yapacaklarını söylüyor.

İstanbul Beylikdüzü'nde 9 bin konutluk Innovia projesinin yapımını sürdüren Yeşil İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, Sivil Savunma Genel Müdürlüğü'nden izin çıkarsa Topkapı'da Türkiye'nin en yüksek binasını yapmayı planladıklarını söyledi.

Yeşil, Topkapı'daki Yeşil Kundura binasının yanında yer alan 10 bin metrekarelik arsa üzerinde otel ve rezidanstan oluşacak bir proje yapmak istediklerini açıkladı. Yeşil, yaklaşık 30 milyon dolarlık projede 200 rezidans ve otel olacağını belirterek, “Projeye 2010 yılında başlamayı planlıyoruz. Bölgede imar sorunu bulunmuyor ve Türkiye'nin en yüksek binasını yapmak istiyoruz. 270 metre yükseklik için izin istedik. Şu anda Sivil Savunma Genel Müdürlüğü'nden bu iznin çıkmasını bekliyoruz” dedi.

‘Bodrum'da otel işimiz var'
Yeşil, Trump Towers'tan sonra Türkiye'deki ikinci Trump projesini Levent'te hayata geçirmek istediklerini açıkladı. Yeşil, “Projenin alt katlarında iş merkezi, üst katlarındaysa rezidanslar olacak. Bölgede yeterli sayıda alışveriş merkezi olduğu için bu alana girmeyeceğiz. Projeyi yapacağımız arsayla ilgili arayışlarımız sürüyor ve 3-4 yıl içinde tamamlamayı planlıyoruz” diye konuştu.
Engin Yeşil, Bodrum Türkbükü'nde Dedeman ile ortak 135 bin metrekare arsada otel yapacaklarını ayrıca Zekeriyaköy'de 50 villalık bir site inşa edeceklerini belirtti.
Milliyet

Yeşil İnşaat, ikinci Trump Towers'ı Levent'e yapacak 

Dünyaca ünlü emlak kralı Trump'la ikinci Trump Towers'ı Levent'te yapmak için el sıkışan Yeşil İnşaat, arsa aramaya başladı. Şirket, metrekare fiyatının ise 7 bin dolar olacağını öngörüyor

Beylikdüzü'nde 1 milyar liralık yatırımla Innovia projesini yapan Yeşil İnşaat, Türkiye'de istikrar sağlandı diyerek yeni projelerini devreye sokma kararı aldı. 9 bin konutluk projenin son 2 bin 220 konutluk etabına adım atan şirketin bu yılki en önemli yatırım ise Levent'te yapacağı ikinci Trump Towers binası olacak. Yeşil İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, Türk ekonomisinin son yıllarda yapılan reformlarla sağlamlaşması ve siyasi istikrarın sağlanması nedeniyle askıya alınan yatırımların tekrar devreye girdiğini söyledi. Krizin en yoğun hissedildiği Ocak 2009'da ilk etabı satışa çıkardıkları Beylikdüzü'deki Innovia projesinde bir ayda 2 bin konut satıldığını vurgulayan Engin Yeşil “Yeni yatırımları kriz nedeniyle yavaşlatmıştık. Ama hızlandırma kararı aldım. Bunun ilk adımı ise Levent'teki Trump projesi olacak” dedi.

BODRUM'DA RESORT VİLLA

Proje için Levent'te arsa baktıklarını belirten Yeşil, projenin oldukça lüks ve metrekare fiyatının ise 7 bin dolar civarında olacağını vurguladı. Trump şirketinin Başkanı Donald Trump'la konuyla ilgili olarak görüşmeler yapıldığını söyleyen Yeşil “Trump, projenin oldukça gösterişli olmasını istiyor” dedi. Trump'la Bodrum'da yapılacak resort villa projesi için de görüştüklerini belirten Yeşil, bu projenin de 50 dönüm arazi üzerinde ve 50 milyon dolara mal olacağını belirtti. Yeşil “Dedeman Holding'le birlikte yapacağımız bu projenin işletmesini Trump yapabilir” şeklinde konuştu. 

Yeşil ayrıca Topkapı'da rezidans olarak planlanan 50 katlı Yeşil Plaza 2'yi yapacaklarını, Zekeriyaköy'de 50 dönüm arazi üzerine 50 lüks villa yatırımı yapacaklarını vurgulayan Yeşil “Bunların yanı sıra Sarıyer, Levent, Kartal, Bakırköy ve Silivri'de de üzerinde çalıştığımız projeler bulunuyor” dedi. Türkiye'de enerji alanında da yatırımlarının olduğunu belirten Engin Yeşil, inşaat ve enerji sektörlerine yoğunlaşmak istediğini belirtti. Yeşil “İstikrar yakalandığı için yabancıların ilgisi arttı” dedi. • EKONOMİ SERVİSİ

Innovia'nın m2 fiyatı 1.450 lira

Beylikdüzü'nde yapılan 9 bin konutluk Innovia projesinde bin 71 adetlik birinci etabın teslim edildiğini belirten Engin Yeşil, 3 bin 200 konutluk ikinci  etabın ise yüzde 90'ının satıldığını söyledi. Projenin A grubu kalitesinde ve C grubunun alabileceği fiyatlarda olduğunu belirten Yeşil “375 bin metrekarelik alan üzerine kurulan projede metrekare fiyatı bin 450 lira” diye konuştu.

EVLER YÜZDE 40 PRİM YAPTI

Yeşil, baba yadigarı dediği Yeşil Kundura'nın grup şirketlerinden biri olan ve Yeşil Plaza'yı inşa ederek sektöre adım atan Yeşil İnşaat'ın, 5 etaptan oluşan Innovia'da 9 bin konut olacağını ayrıca işyerleri, otel ve AVM'nin de olacağını vurguladı. Projenin bin kişiye de istihdam sağladığını belirten Yeşil, projedeki evlerin yüzde 40 oranında da prim yaptığını vurguladı.

Ivanka Trump gelmişti

Emlak kralı Donald Trump'un manken kızı Ivanka Trump, Mecidiyeköy'de temeli atılan ve şu anda dış cephlerinin takıldığı süper lüks rezidence Trump Towers töreni için Türkiye'ye gelmişti. Yetkililer, Levent'teki ikinci projenin tanıtımı için Ivanka Trump'un kesin olmamakla beraber gelebileceğini yorumunu yaptı
Star

Yesil Plaza 261 metrelik Sapphire'e meydan okuyor
  
Innovia'nın ikinci fazını 2 ayda satan Yeşil Kundura'nın kardeş şirketi Yeşil İnşaat, şimdi de Topkapı'da Yeşil Plaza'nın yanındaki arazisine 270 metrelik otel ve rezidans projesi yapmak için kolları sıvadı. Engin Yeşil, 'İstanbul'un en yüksek binası olacak Sapphire'i geçmek istiyoruz' dedi

Beylikdüzü'ndeki Innovia Projesi'nin birinci etap teslimatlarına başlayan Yeşil Kundura'nın kardeş şirketi Yeşil İnşaat, inşaat sektöründeki yatırımlarına dört yeni proje ile devam edecek. Yeşil İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, Innovia'nın 3 bin 162 konuttan oluşan ikinci etabının yüzde 90'ını da krize rağmen 2 ayda sattıklarını, üçüncü etabının projelerinin de tamamlandığını söyledi. Yeşil, inşaat sektörüne 1998'de Topkapı'daki Yeşil Plaza'yı inşa ederek başladıklarını, daha sonra da Trump ile işbirliği yaparak, lüks konut işine girdiklerini belirtti.
Yeşil Kundura'nın gündemindeki ilk yeni proje Topkapı'da Yeşil Plaza'nın yanında yapılacak Yeşil Plaza 2 olacak. Engin Yeşil kendilerine ait 10 dönüm arazi üzerine otel ve rezidanslardan oluşan 270 metrelik 50 katlı bir kompleks yapmayı planladıklarını belirterek, 'Bunun için otoritelerden izin bekliyoruz. Sapphire'i geçmek istiyoruz. Fakat galiba bu yüksekliğe izin vermeyecekler. Biz de ne kadar izin verirlerse o kadar yapacağız' dedi. 30 milyon dolara mal olması planlanan yatırıma en geç 2010 başında başlamayı planladıklarını sözlerine ekledi.

1. ETAP % 70 PRİM YAPTI
375 bin metrekare alan üzerinde 5 etaptan oluşan Innovia, 9 bin konut, işyerleri, otel ve alışveriş merkezini kapsıyor. Projenin yatırım değerinin 900 milyon TL'yi aştığını söyleyen Yeşil, satış hacminin ise 2 milyar TL olduğunu, 1'inci etaptaki dairelerin yüzde 70 prim yaptığını söyledi.

Bodrum'da Dedeman'la ortak resort projesi var
ENGİN Yeşil, Bodrum'da da Dedeman Holding ile ortak Resort & Villa projesi gerçekleştireceklerini belirterek, 'Bu, 60 milyon dolara mal olacak lüks bir proje. Resort'un işletilmesi için Four Seasons ve Trump'la görörüşüyoruz. Fakat, bu projeye konjonktürden ötürü 1 yıl sonra başlamayı düşünüyoruz. Şu anda Bodrum'da lüks konut projesinin satacağını sanmıyorum' dedi. Engin Yeşil, Zekeriyaköy'de lüks bir villa projesi de düşündüklerini, ayrıca Sarıyer, Levent, Kartal, Bakırköy ve Silivri'de üzerinde çalışılan projeler bulunduğunu sözlerine ekledi.
Şenay KÖŞDERE/Akşam

Orta kesimi hedefleyen, kriz yaşamaz 
 
Beylikdüzü'nde 1 milyar lira yatırımla 30 bin kişilik bir kompleks inşa eden Yeşil İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, hükümetin istikrarlı bir politika izlemesi sebebi ile 2006'da Türkiye'ye yerleşmeye karar verdiğini söyledi. 
 
Enerji ve inşaat alanında önemli yatırım projelerine imza atmaya hazırlandıklarını aktaran Yeşil, önceliği orta kesime hitap eden projelere vereceklerini, çünkü zenginlerin şu sıralar paralarını konuttan ziyade Borsa, altın gibi kalemlere ayırdığına dikkat çekti.

Amerika'da lens pazarlayan bir şirket kurup, Borsa'da birinci sıraya yerleştirdiğini anlatan Engin Yeşil, ticaretin 10 yıl öncesine kadar Türkiye'de pek de cezbedici olmadığını belirterek, "Ama bu hükümet Türkiye'de istikrarlı bir grafik çizdi. Ben de Türkiye'de yaşamaya ve yatırım yapmaya karar verdim. İstikrar için sık sık hükümetlerin ve partilerin değişmesinden yana değilim. Çünkü değiştiğinde tüm kadrolar da değişiyor ve başlayan birçok iş iki yıl durma noktasına geliyor. Bu, ülkenin gelişiminde büyük engel teşkil ediyor. Türkiye'nin şu anki durumu bu sebeple büyük bir imkan." dedi.

Beylikdüzü'nde inşa edilen İnnovia projesi hakkında bilgi vermek için basın toplantısı düzenleyen Engin Yeşil, istikrar sayesinde Türkiye'nin çok önemli bir konuma yükseldiğini, yabancı yatırımcıların ilgi odağı olduğunu, kendisinin Türkiye'ye gelmesinde bunların da rol oynadığını belirtti. Şu an 2 milyar lira getirisi olacak İnnovia projesinin yanı sıra Levent'te iş merkezi ve rezidans inşa etmek için 10 dönümlük arazi aradıklarını belirten Yeşil İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı, Bodrum'da Dedeman Holding ile ortaklaşa 135 dönümlük bir arazide 60 milyon dolar yatırımla villa kompleksi yapacaklarını, Zekeriyaköy'de 50 dönüm arazi üzerinde 50 adet villa, Yeşil Plaza'nın yanına 30 milyon dolar maliyetle 50 katlı 'Yeşil Plaza-2'yi inşa edeceklerini açıkladı. Engin Yeşil, ayrıca Sarıyer, Levent, Kartal, Bakırköy ve Silivri'de birçok projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını aktardı.

EVİNİ ÖNCEDEN ALAN, KÂRLI ÇIKIYOR

Yeşil Kundura'nın grup şirketlerinden biri olan ve 1998 yılında Topkapı'da bulunan Yeşil Plaza'yı inşa ederek sektöre adım atan Yeşil İnşaat, İnnovia'yı Beylikdüzü'nde 375 bin metrekarelik alan üzerinde inşa etti. 5 etap şeklinde planlanan projenin ilk etabında bin 73 daire satıldı ve oturuma açıldı. Engin Yeşil, ikinci etabın da yüzde 93'ünün satışının tamamlandığını açıkladı. 3 bin 162 daireden oluşan ikinci etap Ocak 2009'da satışa sunulmuş, ilk üç ayda 3 binden fazla konut satılmıştı. Krizin yoğun olduğu bir dönemde başarılı bir grafik çizdiklerini hatırlatan Yeşil, "Orta kesim kriz döneminde 'fırsat' teşkil eden projeleri kaçırmadı. Biz 'A' kalitede üretip 'C' sınıfına sattık ve daireleri alanlar yüzde 40-50 kârlı çıktı." dedi. İnnovia'daki dairelerin metrekaresinin ortalama bedeli bin 450 lira. Önümüzdeki aylarda satışa çıkaracakları üçüncü etabın da fiyatının bu civarlarda olacağını aktaran Yeşil, yine taleplerde patlama olacağını savundu. Kendisine krizi hatırlatanlara da "Kriz vardıysa biz niye daireleri sattık? Zaten bankaların konut kredi faizlerini düşürmesiyle piyasa kendi kendini döndürmeye başladı. Bu böyle devam edecek." diye konuştu. Önümüzdeki aylarda satışa çıkması planlanan üçüncü etapta 2 bin 200 daire bulunuyor. Toplamda 9 bin konuttan oluşan projenin bütünüyle 2015'te bitirilmesi planlanıyor. İnnovia'da bin 200 metrekarelik şömine, her ailenin davet verebileceği ortak mutfak, ortak internet platformu, özel oyun salonu, fitness merkezi, atölye gibi alanlar bulunuyor.
Arif BAYRAKTAR/Zaman

Yeşil İnşaat'tan 2 proje

Yeşil İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, Levent'te 2. Trump Tower projesini hayata geçirmek için çalışmalara başladıklarını, Zekeriyaköy'de villa, Bodrum'da resort ve Topkapı'da plaza projesine başlayacaklarını açıkladı. Yeşil, şunları kaydetti:
 Beylikdüzü'nde yatırım değeri 1 milyar TL'yi bulan toplam 9 bin konutluk Innovia projesinin üçüncü fazına başlıyoruz.
 Levent'teki arazimize ikinci bir Trump Tower yapacağız. 270 metre yükseklik izni istedik. İzin çıkarsa Levent'teki Sapphire projesini de geçeriz.
 Topkapı'daki Yeşil Plaza'nın yanına Yeşil Plaza 2 projesini yapacağız. Alt katları otel, üst katları ise rezidans olarak planladık. 30 milyon dolar yatırım yapacağımız plazada, 200 rezidans dairesi olacak. 2 ay içinde inşaata başlayacağız.
Takvim

Trump'ı Levent'e taşıyıp Bodrum'a villa yapacak

Yeşil İnşaat, yeni projelerine start veriyor. Levent'te 2. Trump Tower projesine başlamaya hazırlanan grup Zekeriyaköy'de villa, Bodrum'da resort ve Topkapı'da plaza yapacak.

Beylikdüzü'nde 9 bin konutluk Innovia rojesinin 3. etabına başlamaya hazırlanan Yeşil İnşaat, inşaat sektöründe yeni projelere start veriyor. Yeşil İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, "Maliyetleri göz önünde tutmadan projeye ek yatırımlar yapan birçok site sakini de için bunlar sürpriz olacak" diye konuştu. Grup, projeden 2 milyar TL satış hasılatı bekliyor. Innovia projesinde ayrıca online ve ınternet altyapısı ile site sakinlerinin birbiriyle iletişim kurmaları sağlanacak.

Levent'te Sapphire'i geçecek
Bunun yanı sıra "ortak mutfak" olarak isimlendirilen alanda ev sahipleri rezervasyon sistemiyle kalabalık gruplar ve misafirlerini ağırlamasına olanak tanınacak. Grup, Innovia projesi dışında ise kriz nedneiyle ara verdiği yatırımlarına hızlandırma kararı aldı. Levent'te sahip oldukları arazide ikinci Trump Tower'ı yapmaya hazırlandıklarını söyleyen Yeşil, "Görüşmelerimiz devam ediyor. Projeye şimdi start verirsek, 3-4 sene içinde tamamlanır" diye konuştu. Şişli'de yapılan Trump Tower projesinin ortalama metrekare fiyatının 7 bin dolar olduğunu söyleyen Yeşil, Levent'te kendilerinin yapacağı projenin daha yüksek metrekare fiyatlarından satılacağını söyledi. Yeşil, yeni proje için 270 metre yükseklik planladıklarını ve belediyeden izin beklediklerini kaydetti. Yeşil İnşaat, kriz nedeniyle ara verdiği Topkapı'daki Yeşil Plaza yanında Yeşil Plaza 2 projesine de başlayacak. Plazanın alt katları uluslararası bir markanın işleteceği otel, üst katları ise rezidans olacak. 30 milyon dolar yatırımla yapılacak plazada 200 rezidans dairesi olacak.Grup ayrıca Zekeriyaköy'de 50 villalık bir projeye daha başlayacak.

Site sakinleri için online iletişim
Ortalama 30 bin kişinin yaşaması planlanan projede site sakinlerinin iletişim koruması için Innovia Online isimli bir sistem oluşturuldu. Sistem ile site içindeki martketten online alışveriş yapılabilecek.

Dedeman ile resort yapacak
Grup, Bodrum Türkbükü'nde Dedeman Holding ile ortak resort ve villa projesine de başlayacak. Yeşil, resortün işletmesi için Trump Resort ve Four Seasons gibi gruplarla görüştüklerini söyleyerek 60 milyon dolar yatırımla yapacaklarını kaydetti.

Yeşil İnşaat'ın yeni projeleri
* Innovia projesi 3. etap
* 3 Levent'te 2. Trump Tower
* 3 Topkapıda Yeşil Plaza 2
* 3 Zekeriyaköy'de 50 villa
* 3 Bodrum Türkbükü'nde Dedeman
* Holdingle ortak resort ve villa
Sabah Emlak


Geri Dön