26 / 04 / 2024

Yeşil İnşaat ile Doğan'ın Trump Tower tartışması kızışıyor

Yeşil İnşaat ile Doğan'ın Trump Tower tartışması kızışıyor

Yeşil İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, Trump Towers'la ilgili açıklama yaptı



İşte o açıklama;

Şişli'de bulunan Trump projesine yönelik, binayı inşa eden D-Yapı şirketinin Genel Müdürü İlder Tokcan tarafından yapılan basın toplantısında, Yeşil İnşaat'a yönelik gerçeği yansıtmayan bir açıklama yapılmıştır. Ancak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla Yeşil İnşaat'ın açıklamasını sizlerle paylaşmak istiyoruz. 

Türkiye inşaat sektöründe önemli projelere imza atan Yeşil İnşaat, 2006 yılında dünyanın en ünlü gayrimenkul markası Amerikalı Donald Trump ile yapmış olduğu lisans anlaşması kapsamında, Türkiye'de Trump ismi ve standartlarında proje gerçekleştirme hakkını almıştı. Daha sonra D-Yapı'dan gelen talep üzerine, Yeşil İnşaat, Mecidiyeköy'de yapılmakta olan projede Trump isminin kullanılmasını kabul etmiştir. Bunun karşılığında yapılan anlaşma kapsamında bugün; Yeşil İnşaat Trump organizasyonunun D-Yapı'dan elde ettiği gelirin yaklaşık yüzde 25'ini almaktadır. 

Yeşil İnşaat, D-Yapı'nın Mecidiyeköy'deki projesini Trump standartlarına getirmek için mimarlarla ve Trump organizasyonuyla ile birlikte uzun dönem çalışmış ve projenin yüzde 50'sinin revize edilerek istenilen standartlara ulaşılmasında büyük katkısı olmuştur.

D-Yapı Genel Müdürü  İlder Tokcan'ın söyleminde belirtildiği şekilde, Yeşil İnşaat'ın Trump Towers projesinde hiçbir ortaklığı bulunmuyor" açıklaması doğruyu yansıtmamaktadır. Yukarıda da görüleceği üzere, Yeşil İnşaat'ın şu andaki projede resmi anlaşması ve kar ortaklığı mevcuttur. 

Yeşil İnşaat, gelecek dönemde de Trump projeleri yapmaya devam edecektir. 

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla, konuyu dikkatinize sunarız. 

Saygılarımla,

Engin Yeşil

Yeşil İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı

İlgili haber

Yeşil İnşaat ile Doğan'ın Trump Tower tartışması

 

Yeşil İnşaat, Trump organizasyonun D-Yapı'dan elde ettiği gelirin yaklaşık yüzde 25'ini kendilerinin aldığını bildirdi

Yeşil İnşaat'tan, Şişli'de bulunan Trump projesine yönelik, binayı inşa eden D-Yapı şirketinin Genel Müdürü İlder Tokcan tarafından yapılan basın toplantısında, Yeşil İnşaat'a yönelik ifadelere ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, Yeşil İnşaat'ın, 2006 yılında Donald Trump ile yapmış olduğu lisans anlaşması kapsamında, Türkiye'de Trump ismi ve standartlarında proje gerçekleştirme hakkını aldığı belirtildi.

Daha sonra D-Yapı'dan gelen talep üzerine, şirketin Mecidiyeköy'de yapılmakta olan projede Trump isminin kullanılmasını kabul ettiği dile getirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bunun karşılığında yapılan anlaşma kapsamında bugün; Yeşil İnşaat Trump organizasyonunun D-Yapı'dan elde ettiği gelirin yaklaşık yüzde 25'ini almaktadır. Yeşil İnşaat, D-Yapı'nın Mecidiyeköy'deki projesini Trump standartlarına getirmek için mimarlarla ve Trump organizasyonuyla ile birlikte uzun dönem çalışmış ve projenin yüzde 50'sinin revize edilerek istenilen standartlara ulaşılmasında büyük katkısı olmuştur. D-Yapı Genel Müdürü İlder Tokcan'ın söyleminde belirtildiği şekilde, 'Yeşil İnşaat'ın Trump Towers projesinde hiçbir ortaklığı bulunmuyor' açıklaması doğruyu yansıtmamaktadır. Yukarıda da görüleceği üzere, Yeşil İnşaat'ın şu andaki projede resmi anlaşması ve kar ortaklığı mevcuttur."

Açıklamada, Yeşil İnşaat'ın, gelecek dönemde de Trump projeleri yapmaya devam edeceği vurgulandı.
AA


Geri Dön