20 / 04 / 2024

Yeşil İnşaat'ın değeri Y ve Y GYO ile birleşince arttı!

Yeşil İnşaat'ın değeri Y ve Y GYO ile birleşince arttı!

Yeşil İnşaatla birleşme doğrultusunda yapılan çalışmalar Y ve Y GYO hisselerinin cazibesini artırıyor



Son bir yılda yüzde 231 civarında artış kaydeden hissenin yakından takip edilmesi öneriliyor...

Y ve Y GYO, 2009 yılını 2 milyon 181 milyon lira zararla kapattı. Şirketin SPK'ya yaptığı sermaye azaltılması talebi olumlu karşılandı. Ancak şu anda sermaye bu karar, fiyatın 1.00 TL'nin üzerinde olması nedeniyle askıya alındı.

Y ve Y GYO'nun bağlı bulunduğu Yeşil İnşaat, tamamı 5 etap ve 14 bin konuttan oluşan İnnovia projesiyle özellikle orta gelir grubuna cazip fiyatlarla, kaliteli ve yüksek standartlarda ev sahibi olma fırsatı yarattı. Bin 73 dairelik birinci etapta yaşam başlarken, 3 bin 116 daireden oluşan ikinci etabın tamamı satıldı. Satışı süren üçüncü etapla ise 3 bin 500 kişi ev sahibi olacak. Geçenlerde şirketin ana hissedarı ve Y ve Y Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Engin Yeşil, şirketin Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme ve Pazarlama Ticaretle birleşmesi halinde ortaya çıkacak avantajların değerlendirilmesi için bir çalışma yapılacağını açıkladı. Yeşil, bu kapsamda Işık Gökkaya'ya yetki verildiğini bildirdi. Geçen hafta ise verilen bu yetki kapsamında Pricewaterhouse Coopers Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. ile "Yeşil inşaat Yapı Düzenleme ve Pazarlama Ticaret A.Ş'nin yüzde 100 hisse değerinin tespiti" konulu finansal danışmanlık hizmetlerine ilişkin sözleşme akdedildi. Bu haber akışına paralel olarak hisse son bir ayda 0.97 seviyelerinden başladığı yükselişini geçen hafta 1.76 TL'ye kadar taşımayı başardı.

Meksa Yatırım Portföy Yöneticisi Hakan Şeker, birleşmeyle ilgili gelişmelerin yakından takip edilmesi gerektiğini düşünüyor. Şeker, Yeşil Inşaat'ın milyar dolarlık innovia projesinin üçüncü etabının da cazip fiyatları, uygun ve esnek vade seçenekleriyle zorlanmadan satış hedefine ulaşacağını tahmin ediyor. Bu doğrultuda da Y ve Y GYO hisselerinin hala yükseliş potansiyeli taşıdığını düşünüyor. Hisse için 2.50 TL hedef fiyat doğrultusunda alım öneren Hakan Şeker, yüzde 56 prim potansiyeli öngörüyor.
Para


Geri Dön