24 / 04 / 2024

Yeşil-mavi, iç mekanlara canlılık ve dinamizm taşıyor!

Yeşil-mavi, iç mekanlara canlılık ve dinamizm taşıyor!

Yeşil ve mavi tonlarıyla renklenmiş bir evin hayalini kuralım: Beyaz giysisinin arasında pencere pervazları kobalt, çardak altındaki masa örtüsü turkuaz, denize inen merdiven trabzanları nane yeşili. Karşısına aldığı dalgaları ve rüzgrı kendine çeken, bir



Bu hafta, yeryüzünde birbirinden pek ayrılmayan iki rengin tonlarını buluşturuyoruz. Yaz mevsiminin en popüler renk düetlerinden olan yeşil-mavi, iç meknlara canlılık ve dinamizm taşıyor.

DOĞAL YOLLARA BAşžVURUYORUZ
Yeşil ve mavi, tek başına fazlasıyla harika iki renk. Ancak birleştiklerinde de pek çok tarzın ve tanımın anahtar kelimesi oluyorlar. Doğa kaynaklı renkler olarak öncelikle ‘yaz ' mevsimini ve yenilenmeyi anlatan bu düetin insan yaşamını pozitif etkilediği de kaçınılmaz bir gerçek. Sağlıklı olmayı, ferahlamayı, iyi hissetmeyi çağrıştırıyorlar. Biri ormanları, diğeri denizleri anlatıyor, dolayısıyla tatil kavramını da bu düet temsil ediyor. İşte yaşam tutkusu için ikinci motivasyon. Üstelik dekorasyonda da iyi çalışan bu ikili, bitkiler ve mavi tekstillerle kendilerini ifade ediyorlar.

GÜVENİLİR YEşžİL, HUZURLU MAVİ
Yeşil renk güveni temsil eder (banka reklamlarına bakın) ve bunu izleyerek şu sonuca varıyoruz: İç dengemizi sağlamak için yeşile ihtiyacımız var! Gelelim maviye: Huzur! çünkü bize göre deniz kenarında olup stres yaşamak mümkün olamaz. Negatif iyonlar saklıyorsanız bilemeyiz ama bu dinlendiren renk ile gökyüzü, denizin keyfini doyasıya çıkarmak, doğanın gücüyle yeniden başlamak lazım: Hem yaza, hem geleceğe!

Yaz yolculuğunun limanı mavi-yeşil olunca, pusula doğayı hedefliyor. Santorini 'den Kaş 'a, Pattaya 'dan Barbados 'a yol alan bu tonlar, evleri de birer akvaryuma ve ormana dönüştürüyor bu sezon. Etnik, retro, minimal, sportif, masum, radikal ve sofistike gibi birbirinden çok farklı özelliklere girebilen bu ikili, derinleştikçe değişen tonları ile yaz evlerine geliyor.

YEşžİL VE MAVİYİ TAKİP EDİN
Zengin ve şaşırtıcı tonlara sahip çıkmasıyla daima orman, deniz ve gökyüzü ile özdeşleşmiş olan mavi ve dost rengi yeşil, dinlendirici, yatıştırıcı ve güven taşıyıcı olma özellikleri ile tanınmakta. Reiki öğretilerine göre iç huzuru bulmak ve sakinleşmek isteyenlerin anahtar düeti olan bu ikili, iletişim için de çok önemli. Ayrıca ‘derinlik ' merakını sadece denizlerde değil tutkularda da kullanan renkler. Yetenekleri kullanma-geliştirme, olumlu düşünme, özgürleşebilme gibi tutumları da destekleyen bu skalanın evlerde en sevdiği meknlar ise dinlenme amaçlı olan köşeler (özellikle yatak odaları ve meditasyon alanları), yarı açık alanlar (veranda, teras gibi) ve ıslak meknlar (banyo ve mutfak). Ayrıca yüksek tansiyon ve güneş çarpmaları için tedavi edici özelliği olan bu grubun baş ağrısı, migren, uykusuzluk ve kimi göz hastalıkları ile de arası pek iyi değil. Kısaca hem beden hem ruh dengesi için vitamin niteliğinde.

1.BENİM YAZ KÖşžEM
“İki yıla yakın süredir Gümüşsuyu 'nda oturuyoruz. Taksim 'in tüm enerji ve kargaşasına birkaç dakika mesafede olup bu denli sessiz, sakin ve hatta gizli yeşillikler içeren bir semtin var olması beni hl şaşırtıyor. Yazın balkonda yaşıyoruz diyebilirim. Bu köşeden bahçedeki asırlık erguvan ağacı ve mor salkımların çiçeklenmesini izlemek pek keyifli oluyor. Sabahın erken saatlerinde gazete/çay keyfi bu köşede bir başka oluyor. Akşamüstleri ise Üsküdar 'a batan güneş ışıkları vurunca harika bir renk haresiyle karşılaşıyorsunuz. Bu köşe, yazın tamamen açılan kapılar sayesinde yemek bölümüyle de birleşip iç meknın parçası haline de gelebiliyor. ”

Ayşe Kocacıklıoğlu

2. MARKA
İNTEMA MUTFAK EMLAK PROJELERİNDE
İntema Mutfak, Türkiye 'nin her yerinde ses getiren gayrimenkul projelerinde tercih edilen markalardan biri. Her projeye uygun mutfak çözümleri geliştiren markanın yer aldığı başlıca projeler arasında İstanbul 'da Kanyon Residence, Levent Loft, Kozaşehir, Akkoza, DAP Royal Towers ve Nish Adalar bulunuyor. İntema Mutfak, Türkiye genelindeki 49 satış noktasında bulunan uzman kadrosuyla, satış öncesi yönlendirme, danışmanlık, projelendirme ve mimari hizmetin yanı sıra satış sonrası montaj ve servis hizmetleri sunuyor.

www.intemamutfak.com.tr

3. ADRES
CALLIGARIS 'TEN KONSEPT MAĞAZA
Hayallerinizdeki yaşam alanları için modern, kalıcı ve stilize çözümler sunan İtalya 'nın ünü dünyaya yayılmış mobilya markası Calligaris, Türkiye 'deki ilk monobrand concept mağazasını Etiler 'de Xuma Design bünyesinde Temmuz ayında açıyor. Marka, İtalya 'nın tasarım mirasını, çağdaş bir stil ve güvenilir bir kalite anlayışıyla birleştirip 87 yıldır dünyada pek çok eve imzasını atıyor.

Yasemin Aksoy/Milliyet Emlak


Geri Dön