28 / 03 / 2024

Yeşil Vadi Projesi, Başbakan Davutoğlu'na sunuldu!

Yeşil Vadi Projesi, Başbakan Davutoğlu'na sunuldu!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Yeşil Vadi Projesi"nin yıl ortasında tamamlanacağını ve bu yazdan itibaren iki ilde yaşayan vatandaşlara hizmet vermeye başlayacağını bildirdi.



Başbakan Ahmet Davutoğlu, bakanlar, milletvekilleri ve sivil toplum örgütlerin temsilcilerinin katıldığı "2016 Yılı ve Sonrası Yapılacak Projeler" tanıtımı toplantısında konuşan Melih Gökçek, Kırıkkale'ye ve Ankara'da yaşayan Kırıkkalelilere verdiği sözü yerine getirdiğini ve Yeşil Vadi projesine başlandığını belirtti. Gökçek, "Anadolu'nun en büyük rekreasyon alanı olarak hayata geçen "Yeşil Vadi Projesi" hakkında bilgiler vererek, "Beşir Atalay'a da Bakan ve milletvekili olduğu dönemde bu konuda söz vermiştim. 

YIL ORTASINDA HİZMET VERECEK

Kırıkkale sınırında hemen Kızılırmak'ın bitişiğinde Yeşil Vadi projesine  Ankara  Büyükşehir Belediyesi olarak başladık. İnşallah bu yıl ortasında Kırıkkaleliler ile Ankaralılara hizmet verecek" dedi. 

TASARIMLARTAMAMLANDI

İlk etabının peyzaj projeleri, mesire, konaklama ve oturma alanlarının tasarımı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığınca gerçekleştirildi. İlk etap için ihale ve inşaat çalışmalarına başlandı. Bu alanda hem Ankaralıların hem de Kırıkkalelilerin yararlanacağı bir dinlenme, eğlenme mesire ve piknik alanı oluşturulacak. Çalışmalar yaza kadar bitirilerek ilk etabın açılışı yapılacak. 


İmar Planı Hazırlandı

Yeşil Vadi Projesi'nin ilk etabı olan Irmak Beldesi ile Kalecik yol ayrımı arasında kalan 500 bin metrekarelik rekreasyon alanı için imar planları hazırlandı. Kırıkkale il Genel Meclisi ve Irmak Belediye Meclisi kararlarıyla onaylanarak, yürürlüğe girdi.



Akşam Ankara 


Geri Dön