26 / 04 / 2024

Yeşilova ve Gündoğdu’ya 35 kilometre altyapı!

Yeşilova ve Gündoğdu’ya 35 kilometre altyapı!

Yeşilova ve Gündoğdu mahallerinde yaşanılan sorunlar için Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü harekete geçti. Altyapıları güçlendirilecek mahallelere toplam 13 milyon 500 bin TL harcanak




Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, İzmit ilçesine bağlı Yeşilova ve Gündoğdu mahallelerinin altyapı problemlerini çözecek projeye başladı. İki yıl sürecek ve 13 milyon 500 bin TL’ye mal olacak projede, toplam 35 kilometre altyapı hattı yanı sıra içmesuyu deposu, terfi merkezi ile yağmursuyu menfezi inşa edilecek.

 

İÇMESUYU VE KANALİZASYON HATTI

Bir süre önce Yeşilova Mahallesi’nde başlanan çalışmalar devam ediyor. Proje kapsamında iki mahallenin bol ve düzenli içmesuyu ihtiyaçlarını karşılamak için 18 kilometre içmesuyu hattı, bin 500 metreküop hacimli betonarme içmesuyu deposu ve 1 adet içmesuyu terfi merkezi inşa edilecek. Ayrıca kanalizasyon altyapısını yenilemek için de 7 kilometre kanalizasyon hattı yapılacak.

 

YAĞMURSUYU BASKINLARINA SON

Son yıllarda etkili olan aşırı yağışlarda oluşan yağmursuyu baskınlarını önlemek için de bölgede 8,5 km yağmursuyu hattı inşa ediliyor. Bin 600- bin 200 mm betonarme boruların kullanıldığı yağmursuyu hatları ile toplanılacak yüzey suları, bölgeden geçen dereye bağlanılarak uzaklaştırılacak. Ayıca, yağmursuyu hattı ile dere arasında 1 buçuk kilometre yağmursuyu menfezi inşa ediliyor. 



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön