25 / 04 / 2024

Yeşilyurt Belediye Meclisi Nisan toplantısında imar konuşuldu!

Yeşilyurt Belediye Meclisi Nisan toplantısında imar konuşuldu!

Yeşilyurt Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı yapıldı. 2015 yılı çalışmaları ile ilgili yapılan faaliyetlerin yer aldığı Kitap “2015 Yılı Faaliyet Raporu” Meclis’te oylanarak oy çokluğu ile kabul edildi.



Yeşilyurt Belediyesi’nin MAŞTİ karşısındaki Hizmet Binasının Toplantı Salonu’nda Başkan Vekili Ramazan Yakıcı başkanlığında gerçekleşen Yeşilyurt Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan ilk toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. 1 Mart 2016 tarihli Meclis karar özeti oy birliği ile kabul edildi. Yeşilyurt Belediye Meclisi Denetim Komisyon Üyesi Zühal Dişer, hesap kayıt ve işlemleri denetlenen ve herhangi bir suç teşkil edecek durum tespit edilmeyen 2015 yılı gelir ve gider tablosu hakkında Meclis üyelerine bilgilendirmede bulundu. Yeşilyurt Belediyesinin 2016 yılı içinde mahalle ve sokak yollarında kullanılacak sıcak asfaltın Malatya Büyükşehir Belediyesi asfalt plentinden bedel karşılığında alınması işlemlerinde protokol yapılması ve yetkilendirme talebini görüşen Belediye Meclisi, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çınar’ın yetkilendirilme talebini oy birliği ile kabul etti.

Çanakkale GEZİSİNİN HEYETİ GENİŞLEDİ

Belediye Meclisi, Muhtarlık İşleri Müdürlüğünün talebi doğrultusunda geçen Mart ayı toplantısında 82 mahalle muhtarı ve Yeşilyurt Belediye personelinin katılımıyla 24-27 Mart 2016 tarihleri arasında Çanakkale Şehitliği, Seyit Onbaşı, Gelibolu Yarımadası, Conkbayırı, Kanlı Sırt gibi yerleri kapsayan gezi-gözlem tanıtım gezisinin düzenlenmesini oy birliği ile kabul etmişti. Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, gelen talepler doğrultusunda alınan bu kararın revize edilmesini talep etti. Gezi heyetine İlçe Milli eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenecek öğretmenler ve öğrencilerin yanı sıra Belediye Meclis üyeleri ve yerel basın mensuplarının da dahil edilmesi, gezi tarihinin ihale sürecinin tamamlanmasına müteakip bir tarihe alınması ve tüm masrafların Belediye bütçesinden karşılanması için gönderdiği talep oy birliği ile kabul edildi.

İNÖNÜ MAHALLESİ VE YAKINCA BÖLGESİNE TRAFO

İnönü Mahallesi 3791 nolu parsel ile Yakınca Mahallesi 387 ada 7 nolu parselde trafo yeri ayrılması yönünde hazırlatılan imar planı tadilatı hakkında İmar Komisyonu Raporunu görüşen Belediye Meclisi, İnönü Mahallesi ile Yakınca bölgesinin enerji ihtiyacının karşılanması için tespit edilen alanlara trafo kurulmasına karar verdi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün, belediyenin görev yetki sahasında bulunan yürürlükteki imar planlarında trafo yeri plan tadilat ücret tarifesinin belirlenmesine yönelik talebi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Yeşilyurt Belediye Meclisi, başkanvekilleri, encümen üyeleri, katip üyeleri ve bir yıl boyunca görev yapacak olan İhtisas Komisyonlarının seçiminin yanı sıra müdürlüklerden gelecek rapor ve talepleri görüşmek üzere, 8 Nisan 2016 günü saat 14.00’te yeniden toplanacak.


Milliyet 


Bu haber Malatya Bu Sabah'ta şu şekilde yer aldı


 Meclicte gündem seçim Yeşilyurt Belediye Meclisi Nisan ayının son toplantısında Birinci ve İkinci Başkanvekilleri, Encümen Üyeleri, Asıl ve Yedek Kâtip Üyeler ile İhtisas Komisyonlarının seçimini yaptı. Meclis gündeminde olan bazı maddeler karara bağlanırken bazıları ise ilgili komisyonlara havale edildi. 


MAŞTİ karşısındaki Belediye Hizmet Binası toplantı salonunda Başkanvekili Ramazan Yakıcı Başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısında öncelikle 05 Nisan 2016 tarihli toplantıda alınan karar özeti oy birliği ile kabul edildi. Belediye Meclisi toplantısında şehitlerin üzüntüsü hâkim oldu. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden önce Başkanvekili Ramazan Yakıcı, Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik sürdürülen operasyonlar sırasında, aynı zamanda bomba imha uzmanı olan Malatya'nın Doğanşehir ilçe nüfusuna kayıtlı Şehit Polis Memuru Salih Taç için taziye dileklerini iletti. 

ÜYELER BELİRLENDİ

Meclisin ikinci oturumunda 1. ve 2. Meclis Başkan Vekili Seçimi, 2 asıl 2 yedek Kâtip Üyelerin Seçimi, İhtisas Komisyonu Üyelerinin seçimi, Encümen Üyeleri seçimi yapıldı. Belediye Meclisinde üç yıl boyunca görev yapacak olan Meclis Başkanvekilleri, iki asıl, iki yedek Meclis Kâtip üyesinin seçimi 5393 sayılı Belediye Kanununun 19.maddesi uyarınca gizli oylama ile yapılırken, ihtisas komisyonlarının üye seçimleri ise 5393 sayılı Belediye Kanununun 24. maddesi uyarınca açık oylama ile belirlendi. 

Yapılan gizli oylama sonucunda Meclis 1 .Başkan Vekilliğine 26 oyla Ramazan Yakıcı, Meclis 2.Başkan Vekilliğine 26 oyla Sadin Şahin seçildi.2 asıl, 2 Yedek Meclis Katip Üyeliğini belirleyen gizli oylama neticesinde asıl üyeliğe 26 Oyla Abdulkadir Eyidemir ile 25 oyla Bekir Karakuş seçilirken, yedek üyeliğe ise 27 oyla Ümit Dağılmışgül, 26 oyla Kadircan Esen seçildi. 5393 sayılı Belediye Kanununun 33.maddesi uyarınca gizli oylama ile yapılan Encümen Üyeliğine 23 oyla Salih Urfalı, 22 oyla Ramazan Yakıcı, 21 oyla Nurettin Karaaslan seçildi. 

İHTİSAS KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

Açık oylama ve oy çokluğu ile seçilen Meclis İhtisas Komisyon üyelikleri de şu isimlerden oluştu; Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeleri: Cercis Taşdemir, Hikmet Tutlu, Ali Palancı, Şükran Gönültaş, Osman Çoşkun İmar Komisyonu Üyeleri: Ramazan Acar, Mehmet Çınar, Şahin Özer, Bekir Karakuş, Kadircan Esen Meslek Odaları ve Sivil Toplum Komisyonu Üyeleri: A.Kadir Eyidemir, Ali Palancı, Dursun Cumali Sucu, Şeydi Karakuş, Aliseydi Ünlü Kent Kültürü ve Estetiği Komisyonu Üyeleri: Hüseyin Selçuk, Ramazan Çetin, Murat Karapınar, Ramazan Maden, Aliseydi Ünlü Kadın ve Aile Komisyonu Üyeleri: Zühal Dişer, Şükran Gönültaş, Ümit Dağılmışgül, Nurettin Durmaz, Meltem Kavuk Eğitim Komisyon Üyeleri: Cercis Taşdemir, Sadin Şahin, Ramazan Maden, Şükran Gönültaş, A.Kadir Eyidemir Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeleri: Dursun Cumali Sucu, Hikmet Tutlu, Ali Palancı, Mehmet Özen, Murat Karapınar, Hukuk İhtisas Komisyonu Üyeleri: Ramazan Acar, Zuhal Dişer, Cercis Taşdemir, Ramazan Yakıcı, Şükran Gönültaş Başkanvekili Ramazan Yakıcı, seçimin meclise hayırlı olması temennisinde bulunurken, üyeliklere seçilen meclis üyelerine de görevlerinde başarılar diledi. 

İnönü Üniversitesi İktisat Tarihi Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdurrahim Fahimi Aydın ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sosyoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. 

Dr. Ahmet Zeki İzğöer tarafından oluşturulan " Osmanlı Arşiv" çalışmasında Yeşilyurt İlçesinin de yer almasına yönelik gelen teklif Belediye Meclisi tarafından kabul edildi. Osmanlı eserlerinin yer alacağı arşivde Yeşilyurt ilçesinin tarihi yerleri, evleri, gelenekleri ve kültüründen bazı örneklerde yer alacak. 

Yeşilyurt Belediye Meclisi, 2015 Yılının Kasım ayında Cemal Gürsel mahallesinde tüp gaz patlaması sonucunda 85 yaşındaki Hacı Kaya'yı yitiren ve evi yanan Aziz Kaya'ya yardım eli uzattı. 

Çıkan yangında evi kullanılamaz hale gelen ve ekonomik sıkıntılar çeken Aziz Kaya'nın yaptığı başvuruyu görüşen Belediye Meclisi, mağdur durumda olan bu vatandaşın taleplerin yerine getirilmesine karar verdi. 

Nisan ayı çalışmalarını tamamlayan Yeşilyurt Belediye Meclisinin Mayıs Ayı Olağan Toplantısı 03 Mayıs 2016 Salı günü saat 14.00'de MAŞTİ karşısındaki Hizmet Binasının toplantı salonunda yapılacak. 


Malatya Bu Sabah


Geri Dön