25 / 04 / 2024

Yiğitler Barajı'nın yapım çalışmaları onaylandı!

Yiğitler Barajı'nın yapım çalışmaları onaylandı!

EBSO'nun meclis toplantısında konuşan Yorgancılar, Ankara'daki istişareler sonucunda, Yiğitler Barajı'nin yapımı için onay çıktığını ve Pancar OSB'nin Aydın otoyoluna bağlanacağını müjdeledi.



Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın (EBSO) Şubat ayı Meclisi'nde konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, sanayicilere önemli mesajlar verdi. Ankara'da yaptıkları istişareler sonucunda Kemalpaşa Yiğitler Barajı için onay çıktığını belirten Yorgancılar, Pancar OSB'nin Aydın otoyoluna bağlanması için de Bakan Yıldırım'dan 'sorunu çözün' talimatı verdiğini söyledi. Diğer yandan Suriyelilerin mesleklerine göre sınıflandırılacağını açıklayan Yorgancılar, İzmir'in de bu kapsamda ilk uygulamanın İzmir'de yapılacağını belirtti. 


YILDIRIM TALİMAT VERDİ 

Geçtiğimiz ay yaptıkları  Ankara  ziyareti sonrasında yaşanan sıkıntılarla ilgili olumlu haberleri almaya başladıklarını söyleyen Yorgancılar, çeşitli nedenlerle yıllardır yapımına başlayanamayan Kemalpaşa Yiğitler Barajı'nda bir engelin daha aşıldığını bildirdi. Yorgancılar, "Kemalpaşa'ya yapılacak Yiğitler Barajı için Kalkınma Bakanlığı'nın şerhi vardı. Bu şerh geçtiğimiz cuma günü kaldırıldı. Bu da demek oluyor ki, Yiğitler Barajı için sorun kalmadı. Kemalpaşa OSB ve Büyükşehir Belediyesi de o suyu kullanabilecek" diye konuştu. Bir diğer sorun yaşanan bölgenin ise Pancar OSB'nin yolu olduğunu kaydeden Yorgancılar, "Torbalı'daki Pancar Organize Sanayi Bölgesi, Aydın otobanına bağlanacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın bu konuda gerekli talimatları verdiğini ve çalışmaların başlayacağını öğrendik" şeklinde konuştu. Suriyeli mültecilerin Türk işgücüne kazandırılması için çalışmaların başladığını hatırlatan Yorgancılar, bu kişilerin mesleklerine göre sınıflandırıldığını ve istihdam konusunda İzmir'de bir çalışma yapılacağını açıkladı. Meclis gündeminde  İzmir  Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nin Ege Bölgesi Sanayi Odası için yapacağı EBSO Hizmet Binası konusu da yer aldı. İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, EBSO Meclisi'nin sorularını yanıtladı. Meclis üyelerinin eleştirilerine karşın Uğurtaş, "EBSO'ya yakışır bir hizmet binasının yapılması için aldığımız bir genel kurul kararı var. Fakat süreç içerisinde bu binayı yapmamıza engel olan bir Tariş davası var. Davada sona yaklaştık. Tariş davasının bitmesinin ardından binanın yapımını en hızlı şekilde gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu. 


Sabah Egeli


Geri Dön