25 / 04 / 2024

Yıkılmayan riskli binalara şerh koyulacak!

 Yıkılmayan riskli binalara şerh koyulacak!

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmayan riskli binalara şerh koyulacak. Böylece binanın riskli olduğu anlaşılacak ve satılmayacak...



Kentsel dönüşüm kapsamında riskli binalardan yıkılmayanların tapularına şerh koyulacak. Böylelikle alım, satım ve devir işlemlerinde bu binaların riskli olduğu anlaşılacak. 


Yasaya göre öncelikle can ve mal kaybına yol açma ihtimali yüksek yerler olarak riskli alanlar belirlenecek. Tespit edilen binalar ise yapı firmaları, üniversites ve belediye laboratuvarlarında incelenecek. 


Riskli bina sahipleri inceleme sonucuna 15 gün içerisinde itiraz edebilecek. İtirazlar heyetler tarafından kontrol edilecek. 


Riskli olduğu kesinleşen yapıların malikleriyle idare anlaşmaya gidecek. Anlaşma sonrasında vatandaşa en az 60 gün süre verilecek.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar konu ile ilgili “Özellikle şehirlerin altyapı sorunlarının çözülmesini hedefliyoruz. Dönüşümle, büyükşehirlerin en büyük sorunlarından olan yeşil alan, otopark, çocukların oynayabileceği park alanları kazandırılacak” diye konuştu.

AA


Geri Dön