23 / 04 / 2024

Yıl sonunda Şırnak, Bingöl ve Zafer Havaalanı hizmete girecek!

Yıl sonunda Şırnak, Bingöl ve Zafer Havaalanı hizmete girecek!

Şırnak Havaalanı aralıkta açılacak. Bingöl Havaalanı inşaatında yüzde 80 oranında gelişme sağlanırken, havaalanının yılsonuna açılması planlanıyor. Zafer Havaalanı ise 29 Ekim'de açılacak



Şırnak'ın Cizre ve İdil ilçeleri arasında Gabar Dağı eteklerinde kurulacak Şırnak Havaalanı'nda sona yaklaşılıyor.

Havayolu ulaşımını Diyarbakır ya da Mardin'deki havaalanları üzerinden gerçekleştirmek zorunda kalan Şırnaklıları bu ihtiyacı 4 ay sonra sona erecek. Yaklaşık 2 yıl önce Cizre-İdil karayolu üzerinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in de katıldığı törenle temeli atılan Şırnak Havaalanı yılsonunda tamamlanacak. Yıllık 500 bin yolcu kapasiteli olacak havaalanı Şırnak'ın turizm ve ekonomisine de büyük katkı sağlayacak.

İnşaat çalışmaları Doğusan AŞ tarafından hızla devam eden havaalanına, ilk uçağın 2011 yılının Temmuz ayında inmesi hedefleniyordu ancak köylülerle ilgili kamulaştırma problemi yaşandığı için bu yılın sonuna kaldı. Şırnak Havaalanı'nın Türkiye ve Ortadoğu arasındaki ulaşımda büyük bir rol oynayacağı belirtiliyor.

 

Bingöl'e 2 bin metrelik pist

Temmuz ayında Iğdır Havaalanı'nın açılışını gerçekleştiren Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), bu yılsonuna kadar Kastamonu Havalimanı'nı hizmete açacak. Bunun yanında Elazığ'a yeni tesisler inşa ediliyor.


Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından geçen haziran ayında temeli atılan, kent merkezinin 20 kilometre uzağında, Çeltiksuyu köyü mevkisinde yapımı devam eden Bingöl Havaalanı inşaatı yüzde 80 oranında tamamlanırken, havaalanı bu yılsonunda açılacak. Yıllık 500 bin yolcu kapasiteli olacak havaalanı için 2 bin 300 metre uzunluğundaki pistin bin 700 metrelik bölümüne beton kaplama yapıldı.


DHMİ yetkilileri, Kars Havalimanına yeni iç ve dış terminal binası yaptıklarını, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak arasında bölgesel havalimanı olan Zafer Havalimanı'nın inşaatının da sürdüğünü aktardı. 29 Ekim 2012'de açılışını yapacaklarını belirten yetkililer, "Havacılık alanında Türkiye'nin dört bir köşesindeki havalimanlarımızın büyük kısmı şantiye görünümdedir. Türkiye'nin havacılıktaki bu gelişimine ayak uydurabilmek için bu tesisleri yapmak ve önceden hazırlamak durumundayız" dedi.

 

Meltem GÜNDÜZ - Dünya


Geri Dön