26 / 04 / 2024

Yıldıray Arıkan: Adana'da kentsel dönüşüm yapacağız!

Yıldıray Arıkan: Adana'da kentsel dönüşüm yapacağız!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Türkiye'nin bir çok şehrinde mekansal planlama olmadığını ifade ederek, "Yaşanabilir kent, mekansal planlaması yapılmış kenttir.



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Adana  Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Türkiye'nin birçok şehrinde mekansal planlama olmadığını ifade ederek, "Yaşanabilir Kent, mekansal planlaması yapılmış kenttir. Biz Adana'ya kentsel dönüşümlerle bu planlamayı kazandıracağız" dedi. 

Seçim çalışmaları kapsamında Çukurova Sulama Birliği üyeleriyle bir araya gelen Arıkan, tarımda yaşanan sıkıntılara değindi. 

Yapılan yanlış imar planlan ve özellikle bilinçsiz sulama nedeniyle Adana'da tarım alanlarının yavaş yavaş yok olmaya başladığını belirten Arıkan, mekansal planlarla bunun önüne geçilmesi gerektiğini savundu. Arıkan. önümüzdeki dönemlerde suyun petrolden daha değerli bir konuma geleceğinin altını çizerek, "Bilinçli tarımla çiftçilerimiz vahşi sulama sistemlerinden derhal vazgeçmeli ve damlama sulama sistemini acil olarak hayata geçirmeli. Bununla birlikte tarım alanlarımızın yok olmasına neden olan bir de yanlış imar uygulamaları var. Şehir hem güneye hem de kuzeye doğru büyümeye devam ediyor. Bunun da gerekiyor. Yerinde kentsel dönüşümleri biran önce başlatacağız. Özellikle güney mahallelerimizin mekansal planlarını yapıp kentsel dönüşümlerini gerçekleştireceğiz. Mahalleler arasındaki farklılık kentsel dönüşümle giderilecek. Biz Belediye Evleri Mahallesinde Çukurova bölgesinde vatandaşın ihtiyaçlarına yerinde cevap verdik ve sıkıntı olmadı. 

Şu anda vatandaşın yüzde 80'i 'evet' diyor. Ama vatandaşı ikna etmek gerekiyor. Bu toplumun yararına bir olay ve bu şehirlerin başka türlü kurtuluşu yok. ya oraları yok sayacaksın, yeni yerleşim alanlarına gideceksin, ya da insanları bulundukları yerde dönüşümle hayata bağlayacaksın" diye konuştu. 


Anayurt


Geri Dön