24 / 04 / 2024

Yıldıray Sapan: Zeytinköy'de kentsel dönüşüm şart!

Yıldıray Sapan: Zeytinköy'de kentsel dönüşüm şart!

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, adı uyuşturucu ticaretiyle bilinen Zeytinköy'de, ivedilikle kentsel dönüşüm çalışması yapılması gerektiğini söyledi.Zeytinköy'ün mevcut yapısı büyük bir toplumsal sorun haline geldi dedi...



CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, adı uyuşturucu ticaretiyle bilinen Zeytinköy'de, ivedilikle kentsel dönüşüm çalışması yapılması gerektiğini söyledi. Zeytinköy'de imarsız alanların uyuşturucu satışına uygun zemin oluşturduğunu söyleyen Sapan, "Çocuklarını uyuşturucu illetine kaptırmış ailelerle, bağımlı gençler, 'Zeytinköy'deki bataklığı kurutun' diye çığlık atıyor. Bölgenin büyük kentlere bile uyuşturucu servis ettiğini söylüyorlar. Zeytinköy'ün mevcut yapısı büyük bir toplumsal sorun haline geldi" diye konuştu. 


Uyuşturucu ile daha etkin mücadele için Zeytinköy'ün imar açısından sıkıntılı bölgelerinde kentsel dönüşüm uygulamasına gerektiğini anlatan Sapan, şunları söyledi: "Bu konuda atıI lan adımlar yeterli değil. ZeyV tinköy'deki kentsel dönüşüm yılan hikayesine döndü. Hükümetin ve ilgili bakanlıkların gereken duyarlılığı göstermediği ortada. 


Zeytinköy'de kentsel dönüşümün rant getirmediğini düşünüyor olmalılar" dedi. Sapan, uyuşturucu ile mücadeleyi siyaset üstü bir konu olarak gördüklerini, bu konuda atılan her adıma destek olacaklarını söyledi.



Milliyet Akdeniz 


Geri Dön