19 / 04 / 2024

Yıldırım 152 Evler ve Beyazıt mahalleleri dönüşüyor!

Yıldırım 152 Evler ve Beyazıt mahalleleri dönüşüyor!

Yıldırım'ın 152 Evler ve Beyazıt mahallelerinde hayata geçilecek olan kentsel dönüşüm projeleriyle bölgeye depreme dayanıklı yapılar inşa edilecek.



Yıldırım Belediyesi’nin 152 Evler ve Beyazıt mahallelerinde hayata geçireceği kentsel dönüşüm projeleriyle bölgeye modern ve depreme dayanıklı yapılar inşa edilecek.


Yıldırım Belediyesi, dönüşüm hamlelerinden birini de 152 Evler ve Beyazıt mahallelerinde gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Uygulama imar plan taslakları ve avan proje çalışmalarının devam ettiği proje ile birlikte plansız yapılaşmalar yerini güvenli ve yaşanabilir binalara bırakacak. 196 bin 200 metrekare alanda yapılacak uygulamalarla birlikte mevcut 935 bina ve 212 iş yerinin yerinde depreme dayanıklı, ideal şehir yaşamına uygun yapılar yükselecek.


Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’da devam ettirdiğimiz dönüşüm projesinin tamamında olduğu gibi bu iki mahallemizde de modern ve ideal şehirleşme planlama ve uygulamalarını ön plana koyuyoruz. Projemizi 196 bin 200 metrekare alanda uygulayarak o bölgede yaşayan 9 bin 262 vatandaşımızın güvenli konutlarda yaşamasını sağlayacağız. Plansız yapılaşmanın oluşturduğu estetikten yoksun görüntüye son verip insanlarımızın yaşam kalitesini yükselteceğiz” dedi.


Kentsel dönüşümün tamamlandığında 152 Evler ve Beyazıt mahallerinin ideal duruma geleceğini vurgulayan Edebali, “Mahallelerimizin çehresini değiştirecek proje sayesinde buradaki yapılar yerini planlı ve güvenli binalara bırakacak. Bölgede fiziki dönüşümün yanı sıra sosyal dönüşümün de tamamlanmasıyla birlikte, mahalle kültürü canlı tutularak ilçenin kalkınmasına art değer katılacak” şeklinde görüşlerini belirtti.


Milliyet



Haber Sabah Bursa Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Yürütülen dev kentsel dönüşüm projeleriyle dikkat çeken Bursa Yıldırım Belediyesi, etaplar halinde tüm bölgenin çehresini değiştiriyor. 152 Evler ve Beyazıt Mahallelerinde hayata geçirilecek olan projeyle, bölgede planlı, modern ve depreme dayanıklı yapılar yükselecek. Yıldırım'ı kentsel dönüşüm projeleriyle geleceğe hazırlayan Yıldırım Belediyesi, dönüşüm hamlelerinden birisini de 152 Evler ve Beyazıt mahallelerinde gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Uygulama imar plan taslakları ve avan proje çalışmalarının devam ettiği proje ile birlikte, plansız yapılaşmalar yerini güvenli ve yaşanabilir binalara bırakacak. 196 bin 200 metrekare alanda yapılacak uygulamalarla birlikte mevcut 935 bina ve 212 iş yerinin yerinde depreme dayanıklı, ideal şehir yaşamına uygun yapılar yükselecek. 

MODERN VE İDEAL ŞEHİRLEŞME PLANI 

152 Evler ve Beyazıt mahallelerinde hayata geçirilmesi planlanan dönüşüm uygulaması hakkında bilgi veren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Yıldırım'da devam ettirdiğimiz dönüşüm projesinin tamamında olduğu gibi bu iki mahallemizde de modern ve ideal şehirleşme planlama ve uygulamalarını ön plana koyuyoruz. Projemizi 196 bin 200 metrekare alanda uygulanılarak o bölgede yaşayan 9 bin 262 vatandaşımızın güvenli konutlarda yaşamasını sağlayacağız. Plansız yapılaşmanın oluşturduğu estetikten yoksun görüntüye son verip insanlarımızın yaşam kalitesini yükselteceğiz" dedi. 



Sabah Bursa

Geri Dön