16 / 04 / 2024

Yıldırım Belediyesi kentsel dönüşüme devam ediyor!

Yıldırım Belediyesi kentsel dönüşüme devam ediyor!

Yıldırım Belediyesi büyük önem verdiği kentsel dönüşüme hızla devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yıldırım Belediyesi, özel sektör ve vatandaş işbirliği ile Mesken Meydanı'nda yapılacak kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkım töreni düzenlendi.



Yıldırım Belediyesi büyük önem verdiği kentsel dönüşüme hızla devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yıldırım Belediyesi, özel sektör ve vatandaş işbirliği ile Mesken Meydanı'nda yapılacak kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkım töreni düzenlendi. Bursa'nın birinci dereceden deprem bölgesi olduğu için kentsel dönüşümün çok önemli olduğunu belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Depremlerden korunmanın en etkili yolu kentsel dönüşümlerdir. Daha güvenli binalara ve yapılara sahip olmamız gerekiyor. Ortak akılla insanlarımızın yaşam kalitesini arttırmak için çalışmalar yapıyoruz. Bu anlamda uzun soluklu projelerimiz var" şeklinde konuştu. 


DAHA GÜÇLÜ HALE GELECEK

Yeni çalışmalarla şehri geleceğe taşıyacaklarını söyleyen Edebali, "Yıldırım'da kentsel dönüşümü 22 noktada başlattık. Bugün Selçukbey mahallesinde hasarlı olan binaları yıkıp yerine daha iyilerini inşa edeceğiz. Binaların inşalarını özel sektör aracılığıyla yapacağız. Kentsel dönüşümle ilçemiz yeni bir görünüm kazanacak. Belediye olarak yapılan çalışmalara destek vereceğiz. Kentsel dönüşüm sayesinde hem kültürel hem de sosyal dönüşüm de sağlanacak. Mahalleler yeni donatı alanlarıyla ekonomisi daha güçlü hale gelecek. Bu çalışmalara da emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çalışmaların hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından iş makineleri ile 5 katlı bir binanın yıkımına geçildi. 


A Gazete


Geri Dön