27 / 04 / 2024

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'ne sosyal tesis yapılacak!

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'ne sosyal tesis yapılacak!

İnşası devam eden sosyal ve spor tesisi hakkında konuşan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, çok işlevli Yıldırım Beyazıt Sosyal ve Spor Tesisinin bu yıl hizmete sunulacağını belirtti...



Büyükkılıç, yaptığı yazılı açıklamada, basketbol, voleybol, aletli jimnastik, fitnes, okuma, meslek edindirme kursu ile öğrencilere yönelik ders, sergi, nikah ve düğün, aşevi, internet salonlarının bu yıl tamamlanacağını söyledi. Melikgazi Belediyesi olarak Yıldırım Beyazıt Mahallesinde inşa edilen Sosyal ve Spor Tesislerin yanında, Kapalı Semt Pazarı inşa ettiklerini ifade eden Büyükkılıç, iki I tesisin mahallenin sosyal etkinliğine canlılık katacağını kaydetti.
İnşası devam eden sosyal ve spor tesisi hakkında konuşan Büyükkılıç, şunları söyledi: "Yıldırım Beyazıt Mahallesi kentsel dönüşüm projemizin ilk başlatıldığı mahalledir. Bundan 15 yıl önce gecekondu semti olan mahallede gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm Projesi ile bugün çok katlı binaları, sağlıklı ve her İ türlü konfora sahip bir mahalledir. Bugün bu mahalle kentsel dönüşüme örnek gösterilmektedir.
Çok katlı binaların artması ile nüfusu da artmıştır. Gelişen ve artan nüfusa istinaden mahallenin ihtiyaçları da değişmektedir. Eskiden yol ve asfalt isteyen mahalleliler şimdi sosyal ve spor tesisi,  semt Pazar yerleri, çocuk oyun alanları, açık alan fitness aletleri, basketbol sahası gibi isteklerde bulunmaktadır. Bu da Melikgazi Belediyesinde hizmet çıtasının ve hizmet kalitesinin bir ifadesidir." Yıldırım Beyazıt Mahalle Muhtarı Saniye Serçe, Kapalı Semt Pazaryeri ile mahallenin çehresinin değiştiğini, yapımı devam eden sosyal ve spor tesisi ile de mahallenin sosyal yaşamının renkleneceğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.


Kayseri Star Haber

Geri Dön