19 / 04 / 2024

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Kampüsü ne zaman bitecek?

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Kampüsü ne zaman bitecek?

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Kampüsü nerede yapılacak? Kampüs ihalesi ne zaman yapıldı, hangi aşamada? Kampüste hangi fakülte ve yüksekokullar olacak? Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Kampüsü ne zaman bitecek? İşte cevaplar...



Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Kampüsü ne zaman bitecek?


Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, 44 yıl aradan sonra 7 fakülte, 1 yüksekokul ve 4 enstitü ile 1 konservatuarla hizmete giren beşinci ‘devlet üniversitesi’ ünvanıyla 2010 yılında Ankara’da kuruldu. Şu an rektörlük binası Ankara’nın Ulus Semti’nde bulunan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin Etlik, Cinnah, Ulus’ta bulunan ve Bilkent'te temeli atılan kampüslerine eklenecek Esenboğa Kampüsü için çalışmalar üniversitenin kuruluşuyla aynı yıl başladı. 


Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Kampüsü'nün temeli ne zaman atılacak? Detaylar için tıklayın!


Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Kampüsü için seçilen lokasyon, Ankara’nın Çubuk İlçesi oldu. Üniversitenin rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, Aralık 2010’da Çubuk Belediyesi’ne bir ziyarette bulunarak Esenboğa Kampüsü için ilk adımı atmış oldu. 



Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Kampüsü nereye yapılacak? 



Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Kampüsü ne zaman bitecek?


Esenboğa Kampüsü için  Ankara  Çubuk’ta daha sonra mahalle olan Yenice, Güldarbı, Kızılca ve Melikşah Köyleri’nin arasında kalan 3500 dönüm büyüklüğünde bir alan seçildi ve Esenboğa Atatürk Caddesi üzerinde bulunan arazinin üniversiteye tahsisi 2010 yılında gerçekleşti. 


Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Kampüsü ne zaman bitecek?


Esenboğa Havalimanı’na yaklaşık 4,5 kilometre mesafede kurulacak Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Kampüsü arazisi, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin imar planlarına Aralık 2012’de işlendi. 



Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Kampüsü ne zaman bitecek?


Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Kampüsü’nün seçildiği alanın bir de tarihi özelliği var; arazi, üniversitenin adını aldığı Osmanlı Padişahı Yıldırım Beyazıt ile Moğol Hükümdarı Timur arasında 1402 yılında geçen Ankara Savaşı’nın meydana geldiği nokta…



Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Kampüsü projesinde son durum nedir?


Esenboğa Kampüsü’nün yapımı için T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ilk ihale 13 Kasım 2013’te yapıldı.  Ancak, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Kampüs 1. Etap proje kapsamının yeniden gözden geçirilmesi gerekçesiyle ihale iptal edildi. 



Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Kampüsü ne zaman bitecek?


TOKİ, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Kampüsü Konvansiyonel Kalıp Sistemiyle İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Doğa ve Mühendislik Fakültesi ve Laboratuvarlar Binası, Hukuk Fakültesi ve Teknik Bina İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi için ikinci ihaleyi 13 Şubat 2014’te ilan etti ve ihale 20 Mart 2014 tarihinde 

TOKİ’nin Ankara Bilkent’teki merkez binasında gerçekleştirildi.


İhalenin 25 Nisan 2014 itibariyle son durumu şöyle: “İhale tekliflere kapalı ve teklifler değerlendiriliyor”…



Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Kampüsü ne zaman bitecek?


Esenboğa Kampüsü ne zaman tamamlanacak?


Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Kampüsü için 20 Mart’taki ihalenin değerlendirilmesinin ardından sözleşme imzalanmasını takip eden 5 gün içinde yer teslimi yapılacak ve inşaatlar başlayacak.


İhale takviminde Esenboğa Kampüsü işinin süresi, yer tesliminden itibaren 500 (beşyüz) takvim günü olarak belirlendi. Buna göre Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Kampüsü’nün 2015 yılının son aylarında teslim edilmesi sözkonusu…  


Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Kampüsü ne zaman bitecek?



Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Kampüsü’nde neler olacak?


İhale değerlendirme aşamasında olan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Kampüsü Selçuklu mimarisinde tasarlandı. Kampüs tamamlandığında önemli bir bölümü yabancı olmak üzere, toplam 40 bin öğrencinin eğitim görmesi planlanıyor. 


Toplamda 12 fakültenin kurulacağı kampüste ilk etapta, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Doğa ve Mühendislik Fakültesi, laboratuvarlar binası, teknik bina, spor merkezi ve kafe inşa edilecek. 


Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Kampüsü arazisinde bin 500 dönümlük alan yapılaşma için ayrıldı. Bu alan, üniversitenin akademik ve idari birimleri bulunacak. Kalan bölümde ise “gelişme bölgeleri, rekreasyon alanları, sosyal yaşam ve ormanlık bölgeler” olarak değerlendirilecek. 


Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Kampüsü ne zaman bitecek?


Kampüs sınırları içerisinde, ormanlaştırılacak alanlar için yaklaşık 450 dönümlük alan ayrıldı. Bu alan içerisinde, karasal iklime uygun, az bakım gerektiren, çabuk büyüyen ve boylanabilen ağaçlar dikilecek. Dumlupınar Çayı çevresindeki mevcut ağaçlar ise korunarak yine kampüsün peyzaj tasarımında ve yer yer ormanlaştırılacak alanlarda değerlendirilecek. Dumlupınar Çayı, ıslah edilerek su yatağının genişletilip, gölet haline getirilerek kampüste peyzaj öğesi olarak kullanılması da düşünüldü. 



Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Kampüsü’nde hangi fakülte binaları bulunacak?


Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin ana kampüsünde toplam 12 fakülte binası inşa edilecek. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, İşletme Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Konservatuar, Güzel Sanatlar Fakültesi, Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi. Ayrıca Yabancı Diller Yüksekokulu ve Fen İlimleri Enstitüsü kampüste kurulacak akademik binalar arasında yer alıyor. 



Esenboğa Kampüsü nasıl tasarlandı?


Kampüste ayrıca, kütüphane, Teknoloji ve Bilim Araştırma Merkezi, Kültür ve Kongre Merkezi, müze, rektörlük binası, misafirhaneler, üniversite oteli, rektör evi, lojmanlar, yurtlar ve merkezi arşiv binası da inşa edilecek. 

Eğitim ve öğretim gören öğrencilerin sportif faaliyetlerde bulunmaları için spor üniteleri de planlandı. Bu kapsamda 2 adet kapalı spor salonu, kapalı spor merkezi, olimpik kapalı yüzme havuzu, tenis kortları, stadyum, halı sahalar, basketbol ve voleybol sahaları, kriket sahası, koşu parkuru ve bisiklet parkuru yapılacak. 



Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Kampüsü ne zaman bitecek?


Kampüs içerisinde; mekânlar arasındaki sirkülasyonu sağlayan, motorlu taşıtlar için servis yolları ve ring yolları, yayalar için tali yollar, yürüyüş yolları ve bisiklet yolları düşünüldü. 


Bu arada  TOKİ  üniversite kampüsünü enerjisini kendi üretecek şekilde tasarladı. Elektrik ve su ihtiyacının karşılanması ve geri dönüşüme katkıda bulunulması amacı ile kampüsün yüksek noktalarında rüzgâr türbinleri yer alacak. Ayrıca güneş ışığından maksimum yararlanmak için, açık otoparklarda güneş panelleri, yağmur suyundan yararlanmak için su deposu ve atık suları geri kazanmak amacı ile de su arıtma tesisi bulundurulması planlandı. 

Kampüse giriş dört ana kapıdan yapılacak. Bu kapılar, kampüsün güneydoğusunda, doğusunda, batısında ve kuzeyinde yer alacak şekilde konumlandırıldı.



Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Kampüsü ne zaman bitecek?



Yıldırım Beyazıt Üniversitesi iletişim!


Rektörlük


Adres : Çankırı Caddesi Çiçek Sokak No:3 Altındağ-Ulus / Ankara

Telefon: (0 312) 324 15 55 / 01

Fax: (0 312 )324 15 05

Mail: [email protected]

Web Sayfası: www.ybu.edu.tr



Kampüs adresleri


Etlik Kampüsü  

Adres: Halil Sezai Erkut Cad. Sazak Sok. No: 2 Keçiören / Ankara

Telefon : 0 312 323 01 34

Fax: 321 87 46


Cinnah Kampüsü

Adres: Cinnah Cad. Güven Mah. No:16 Çankaya / Ankara

Telefon: 0312 466 75 33 -  74 08


Esenboğa Kampüsü:

Adres: Esenboğa Mah. Atatürk cd. Çubuk/Ankara


Ulus Kampüsü:

Adres: Çankırı Cad. Çiçek Sok. No: 3  Ulus - Altındağ / Ankara

Telefon:  0312 324 15 55- (0312)  324 15 01

Fax: 324 15 05


Bilkent Kampüsü:

Adres:  Bilkent Yolu 3. Km. Çankaya Ankara


Geri Dön