24 / 04 / 2024

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi kampüs inşaatı ihalesi yapıldı!

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi kampüs inşaatı ihalesi yapıldı!

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi kampus alanının 1. etabı, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ihale edildi. İhaleye göre kampüs 75 bin metrekarelik kapalı alanın yapılacak




Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, Ankara'nın 5. devlet üniversitesinin Çubuk'ta kampus alanındaki yol ve alt yapı çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek, 5 etapta yapılacak kampusun 1. etap inşaat ihalesinin  TOKİ  tarafından yapıldığını belirtti. 


İhaleye göre 75 bin metrekarelik kapalı alanın yapılacağını kaydeden Doğan, inşaatın yaklaşık 4 yılda tamamlanmasının planlandığını ifade etti. 


Yeni kurulan fakültelerle öğrenci sayısını 35 bine yükseltmeyi hedeflediklerini vurgulayan Doğan, şunları söyledi: "Yaklaşık 75 bin metrekarelik kapalı alanı olan 3 fakültemiz yapılacak. İlk etapta 7 fakülte olarak planlanan üniversitemize 3 yeni fakülte daha katıldı. Bunlar İslam Bilimleri, Diş Hekimliği ve Güzel Sanatlar Fakülteleridir. Bu nedenle 25 bin planlanan öğrenci sayımız 35 bine yükseldi. 


Toplamda 10 fakülteden oluşan kampus alanımız kütüphane, rektörlük, kültür merkezi, alışveriş merkezi gibi alanları da hesaba katarsak toplamda 450 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak. 




Ankara 24 saat


Geri Dön