18 / 04 / 2024

Yıldırım düşen tarihi cami yeniden yapılıyor!

Yıldırım düşen tarihi cami yeniden yapılıyor!

Çorum’un Kargı ilçesine bağlı Saraçlar köyünde yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında kullanılamaz hale gelen 500 yıllık tarihi cami, yeniden inşa ediliyor. Ahşap cami çıkan yangın sonrasında tamamen yanarak kullanılamaz hale gelmişti.




Çorum’un Kargı ilçesine bağlı Saraçlar köyünde yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında kullanılamaz hale gelen 500 yıllık tarihi cami, yeniden inşa ediliyor.

Saraycık köyüne bağlı Harmancı mahallesinde bulunan tarihi camiye geçtiğimiz Haziran ayında yıldırım düşmüş, 500 yıllık bir geçmişe sahip olan ahşap cami çıkan yangın sonrasında tamamen yanarak kullanılamaz hale gelmişti. Yanan caminin yeniden yapılması için girişimlerde bulunan köy halkı, toplanan bağışlarla, yeni cami yapmak için çalışmalara başladı. Yeni camiinin temeli, törenle atıldı.

Temel atma törenine Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, eski Ak Parti Çorum Milletvekili Ali Yüksel Kavuştu, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Akpınar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan ÇESİAD Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Özsoy, tarihi bir miras olan caminin yıldırım düşmesi sonucu yandığını belirterek, “Bizlerde köyümüzün ve çevre köylerin kullandığı civardaki tek cami olan camimizi el birliğiyle, gönül birliği ile yeniden yapma kararı aldık. Girişimlerimiz sonucunda sadece köyümüz ve hemşehrilerimiz değil, İstanbul’dan,i Ankara’dan bir çok hayırseverin katkılarıyla bugün camimizin temelini atıyoruz. Yeni camimiz eskisine göre daha büyük, alt katında yemek hanesi olan ve her yıl Ramazan ayı boyunca tüm köylümüzle beraber yemek vereceğimiz bir şekilde yapılacak. Camimizi en kısa sürede tamamlayarak faaliyete açacağız” dedi.

Okunan duaların ardından, kesilen kurbanla birlikte caminin temeli protokol üyeleri tarafından atıldı.



Milliyet


Geri Dön