19 / 04 / 2024

Yıldırım kentsel dönüşümle cazibe merkezi olacak!

Yıldırım kentsel dönüşümle cazibe merkezi olacak!

İlçeye vizyon kazandıracak projeleri arka arkaya üreten Yıldırım Belediyesi, 'Yeni Yıldırım' hedefi için kolları sıvadı. Kentsel dönüşümde ilçenin çehresini değiştirecek temeller atılmaya başlandı.



Sadece Yıldırım'a değil Bursa'ya da çağ atlatmak amacıyla geliştirilen Yıldırım Kentsel Dönüşüm projesi 27 bin 821 metrekare alan üzerine inşa edilecek olan yaklaşık 150 konutluk Değirmenpark Kentsel Dönüşüm projesi ile start aldı. İlçeyi geleceğe taşıyacak kentsel dönüşüm projesi için büyük bir adım attıklarını dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, uzun bir yolculuğun ilk adımların biri olan Değirmenpark projesiyle ile ilçenin geçmişinin izlerini taşıyan, modern ve sağlıklı binalarla yeni bir kent oluşturmak istediklerini belirti. 


YENİ BİR YÜZ KAZANACAK 


Bir şehri yeniden inşa etmenin sac ayaklarının mülk sahipleri, yatırımcılar ve yerel yönetimlerden oluştuğunu ifade eden Başkan Edebali, "Kentsel dönüşüm ile mülk sahipleri daha sağlıklı ve daha modern konutlarda yaşayacaklar. Bu konutlar da şehrimizin estetiğini arttıracak. Kentsel dönüşüm ile en büyük kazancı ise Yıldırımlılar elde edecek. Çünkü dönüşüm şehrin siluetini güzelleştirecek ve yaşam standart.


CUMALIKIZIK GELİŞECEK 


Turizm konusunda daha iyi noktaya gelmek istediklerini de dile getiren Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Yıldırım, kadim medeniyet zincirinin altın halkalarından birisidir. Bunu UNESCO Dünya Mirasları Listesi'ne 3 başlıkta girerek gösterdik. 3 değerimizden biri olan Cumalıkızık en köklü yapıtlarımızdan biri, Osmanlı'daki kırsal yaşamın bir izdüşümüdür. Bu bölgemizde en başta ulaşımı daha iyi duruma getireceğiz. Köy girişindeki alanlarla ilgili düzenlemeler yapacağız. Köylülerimize yeni tezgahlar hediye ederek bölgeyi çekim merkezi haline getireceğiz" şeklinde sözlerini tamamladı. 

larımızın yükselmesine katkı sağlayacak" şeklinde konuştu. Dönüşümün faydalarının zaman içinde herkes tarafından daha iyi anlaşılacağı vurgusunu yapan Başkan Edebali, "İlçemize yeni bir yüz kazandıracağız. Yıldırım'ın bunu başaracak potansiyeli var. Hemşehrilerimiz ile birlikte geçmişinden güç alarak geleceğe yürüyen Yeni Yıldırım'ı oluşturacağız" ifadelerini kullandı.

 

2015 BÜYÜK PROJELERİN YILI OLACAK 


2015 yılının Yıldırım için bir milat olacağını açıklayan Başkan Edebali, "Değirmenlikızık'ta attığımız adımı ilçemizin her bölgesinde atacağız. 

Dönüşüm Yıldırım'ın her mahallesinde başlayacak. Modem konutların yanı sıra ilçemize alışveriş merkezleri, sosyal tesisler, spor alanları da kazandıracağız. Bu yıl büyük projelerin temelini atacak, görev süremiz içerisinde de tamamlayacağız" dedi. 


SİLÜET VURGUSU 


Dönüşüm için ilk adımların büyük önem taşıdığının altını çizen Başkan Edebali, "Değirmenlikızık'ta ortaya çıkacak olan siluet ilçemizi de olumlu etkileyecek. Yine bu bölgede yapılacak 2. etap ile bölgenin çehresi değişecek" diye konuştu. 

Dönüşümün sadece mekânsal olarak gerçekleşmeyeceğini ifade eden Başkan Edebali, sosyal, stratejik, çevresel ve ekonomik açıların da büyük önem arz ettiğini belirtti. 


İKİNCİ DURAK 


75. YIL 'Yeni Yıldırım' hedefi için büyük önem taşıyan kentsel dönüşümün 2'nci büyük adımı ise 75. Yıl Mahallesi'nde atıldı. 

Mahallede 8 bin 800 metrekare alanı kapsayan projenin temel atma töreni ilçede yeni bir doğuşun da simgesi olarak gösterildi. Reform Grup tarafından yapılacak olan Jenga Rezidans Projesi'nin yıkım ve temel atma töreninde konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, kentsel dönüşümün; risk teşkil eden ve kent estetiğini bozan her bina için geçerli olduğunu dile getirirken, "Hemşehrilerimizin daha iyi şartlarda yaşaması için her bölgeyi yapısına uygun olarak yeniden dizayn edeceğiz" dedi.

 

DAHA İYİ YAŞAM 


Yıldırımlıların güvenli konutlarda yaşama hakkının t; olduğunu Yıldırım'da aidiyet duygusunu pekiştirmek için de çalıştıklarını ifade eden Başkan Edebali, "Şehirlerin yaşam kalitesini belirleyen çok önemli parametreler var. Alt yapı, ulaşım, mekânsal gelişim, makro form, çevre, eğitim, güvenlik, istihdam ve toplumsal dayanışma gibi parametreleri kıstas olarak kabul ediyoruz. 

Yaptığımız çalışmalarda da bu parametrelere göre hizmet üretiyoruz. Ekip olarak Yıldırım'ın çözülemeyecek bir sorununun olmadığını düşünüyoruz. Bütün yapısal sorunları zaman-mekan planlaması ile bu dönemde çözeceğiz" diye konuştu. 

İsmail Hakkı Edebali, "Kentsel Dönüşüm hemşehrilerimiz için hayati önem arz eden bir konu. 


Başta deprem olmak üzere afetlere hazırlık konusunda azami önem taşıyor. Bunun yanında daha iyi yaşam şartlarına sahip olmak da dönüşüm ile mümkün olacak" diye konuştu. 

Dönüşümün birlik içinde hayata geçirilmesiyle başarıya ulaşmasının mümkün olduğunu dile getiren Başkan Edebali, "Vatandaşlarımızın rızası olmazsa dönüşüm ayakları yere basmayan bir olgu olur. Diğer yandan da yüklenici firmalarımız dönüşüm için önemli olgulardan birisini teşkil ediyor" şeklinde konuştu. Merkezi hükümet ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın da kentsel dönüşüm için önemli aktörlerden biri olduğunun altını çizen Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Belediye olarak bizler de koordinasyon konusunda hizmet veriyoruz. Mimari, estetik ve toplumsal değerleri gözeterek vatandaş ve yüklenici firmalar arasında köprü oluyoruz. Kentsel dönüşüm vatandaş, merkezi hükümetimiz ve bakanlığımız, yüklenici firmalar ve belediyemizden oluşan 4 aktörle gerçekleştirilecek" ifadelerini kullandı. 


YILDIRIM'IN YÜZ AKI OLACAK 


75. Yıl Mahallesi'nde temeli atılan projenin Yıldırım'ın yüz akı olacak bir proje olduğunu vurgulayan Başkan Edebali, "Proje; tasarımı ve mimari kalitesi itibariyle ilçemize değer katacak. Bu proje ve bundan sonra hayata geçirilecek projeler aslında Yıldırım'ın başarısıdır. Dönüşümü yapacak güce ve sermayeye sahip olduğumuzun kanıtıdır" dedi. Projenin yüzde 70'lik alanında sosyal ve yeşil alanların yer alacağını söyleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Projede çok katlı rezidanslar ve az katlı konutlar da bulunuyor, içerisinde kapalı yüzme havuzu, hamam sauna, spor alanları bulunacak olan proje bölgemize ve ilçemizi değer katacak, vatandaşlarımıza birçok imkan sağlayacaktır" diye konuştu. 


ÇEKİM MERKEZİ OLACAK 


Yıldırım Belediyesi ve Yıldırım Kent Konseyi Kentsel Dönüşüm Grubu tarafından düzenlenen 'Şehir, İnsan ve Diğer Yönleriyle Yıldırım'da Kentsel Dönüşüm' paneli gerçekleştirildi. Panelde bir konuşma yapan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Kentsel dönüşüm hamlemiz sürecinde akademisyenlerin, oda başkanlarının ve Yıldırımlıların katılımlarıyla düzenlenen etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Yıldırım'a çağ atlatacak kentsel dönüşüm projesinin afet sonrası değil afet öncesi tüm yönleriyle tartışılması ve hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Başkan Edebali, "Deprem kuşağında olan bir ülkeyiz.

 

Bu gerçekle yaşamak ve uyum sağlamak adına yaşanacak doğal afetleri en az hasarla atlatmalıyız. Bunu gerçekleştirmek için de kentsel dönüşüm projesini en kısa sürede gerçekleştirmeliyiz" dedi. 2015 yılında başlayan dönüşüm hamlesinin 2019 yılı sonunda en az 10 bin konuta ulaşacağının bilgisini veren Başkan Edebali, "Çeşitli sorunlar sebebiyle Yıldırım'dan göç edenleri tekrar Yıldırım'a çekeceğiz. Sosyal, kültürel, ekonomik ve diğer değerleriyle yaşanabilir şehri oluşturarak, Yıldırım'ı cazibe merkezi yapacağız. 80 bin binaya sahip olan Yıldırım'da insanlarımızı mağdur etmeden, şehrimizin değerini artırarak, Yıldırımlılarla el ele vererek dönüşümü gerçekleştireceğiz" diyerek sözlerini tamamladı. 


Bursa Kent



Geri Dön