19 / 04 / 2024

Yıldırım kentsel dönüşümle markalaşıyor!

Yıldırım kentsel dönüşümle markalaşıyor!

Türkiye’de örnek kentsel çalışmalarından biri de Bursa’nın Yıldırım Belediyesi tarafından hayata geçiriliyor. Yıldırım Belediye Başkanı Edebali “Yıldırım’ı yıkıp yeniden inşa ederek, marka değerini artıracağız” dedi.



Vatandaşların depreme dayanıklı, modern ve sosyal donatı alanları ile zenginleştirilmiş konutlarda güven içinde oturabilmesi için Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesini başlatan Yıldırım Belediyesi, bu yolda önemli adımlar atmaya devam ediyor. Bir yandan eski ve çarpık yapılaşma örneği binalar yıkılırken, diğer yandan da Yıldırım’ın kent kültürüne uygun binalar  ilçenin dört bir yanında yükseliyor.


2. ETAP BAŞLIYOR


Yıldırım’ın çehresini değiştirecek dönüşüm kapsamında daha önce 1. etabı bitirilen ve hak sahiplerinin evlerinde oturmaya başladığı Sinandede Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 2. etap için ilk kazma vuruldu. 8.200 metrekarelik alanı kapsayan ve 400 hak sahibi ile anlaşılarak 320 dairenin inşa edileceği proje ile Yıldırım daha yaşanabilir bir şehir haline getirilecek. Yeni planda sosyal donatı alanları da yer alacak.


MAHALLE KÜLTÜRÜ YAŞATILACAK


Yıldırım’da 22 alanı kentsel dönüşüm bölgesi ilan ettiklerini aktaran Başkan Edebali “Mülkiyet sorunlarını aşarak kentsel dönüşümle ‘Yeni Yıldırım’ı inşa ediyoruz. Hasarlı binaların yerini sağlıklı, güvenli ve yaşanabilir modern binalar alıyor. İlçenin üçte birinde imar planı çalışmaları yapıyoruz.  Ankara  Yolu’nun altında kalan 6 mahallede de planlama çalışmaları sürüyor. Bu mahallelerin ortak buluşma noktasına büyük bir kent meydanı ve kültür merkezi yapacağız. Yaptığımız çalışmalarda hak sahiplerini mağdur etmeyeceğiz. Dönüşümü belli bölgelerle sınırlı tutmayarak ilçenin geneline yayacağız. Bunları hayata geçirdiğimizde Yıldırım’ın çehresi değişecek. Kentsel dönüşümde amacımız mahalle kültürünü yaşatmak” diye konuştu.


İNSAN ODAKLI YENİDEN YAPILAŞMA


Bursa’nın Yıldırım ilçesindeki plansız ve güvensiz yapılaşma nedeniyle kentsel dönüşümün kaçınılmaz gerçek olduğunu hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali “Binalar inşa ederken insanları ihmal etmemek gerekiyor. Bundan dolayı insanların gönüllerini yapmayı en az yeni binalar yapmak kadar önemsiyoruz. Öncelikle insanlarımıza güvenli ve modern konutların gerekliğini anlatıyor, bunun bir tercih değil zorunluluk olduğu konusunda onları ikna ediyoruz. Çünkü bizim için öncelikli olan insanlarımızın can ve mal güvenliğidir” ifadelerini kullandı. İlçeye kazandırılan mahalle konakları, gençlik merkezleri, kapalı pazar alanları ile de dönüşümün sosyal boyutunun desteklendiğine işaret eden Başkan Edebali, Yıldırım’ın gelecek 100 yılının bugünden planlandığını ve bu projenin Türkiye’ye örnek olduğunu hatırlattı. Yarınların sahibi gençleri şehirler ve kimlikleri hakkında fikir sahibi olmaya da davet eden Başkan Edebali “Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi şehirlerimizi yeniden inşa etmek olmalı. Ancak bu inşa sadece fiziki olarak değil, insanların kendilerini de yeniden inşa etmeleri ile amacına ulaşır. Yaşadığımız mekânları güzelleştirerek sevmeliyiz, o aidiyet duygusu şehirlerin kimliklerini daha da güçlendirir” diye konuştu.


Star


Geri Dön