19 / 04 / 2024

Yıldırım kentsel dönüşümle şantiyeye dönecek!

Yıldırım kentsel dönüşümle şantiyeye dönecek!

AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Yıldırım ilçe olarak ekibi olarak yaptıkları proje ve kentsel dönüşüm çalışmalarına vurgu yaparak, 'Allah nasip ederse Yıldırım önümüzdeki süreçte şantiyeye dönecek' dedi.



AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı gazetemizi ziyarette bulundu. Seçimler bittikten sonra yoğun çalışmadan çıktıklarını ve rahat bir nefes aldıklarını ifade eden Yazıcı, " Seçimlerden sonra hem ziyaretlerimizi yapıyoruz hem de süregelen çalışmalarımıza devam ediyoruz. Mahallelerimizde aldığımız güzel sonuçlardan sonra gerek mahallelerimizde gerekse toplu alanlarda bir araya geliyoruz. Teşekkür beratı dağıtıyoruz. Yıldırımdaki 81 üyemizi tek tek ziyaret ediyoruz nakil olanları ve mükerrir olanları ayırıyoruz. Üyelerimizi güncelliyoruz. Vatandaşlarımızla sık sık görüşebilme adına programlar düzenliyoruz. Zaman zaman gelen bakanlarımızı, milletvekillerimizi ve belediye başkanlarımızı ağırlıyoruz" dedi. 


ÖNCELİKLİ KENTSEL DÖNÜŞÜM 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği gibi kentsel dönüşüm çalışmalarına yoğunlaştıklarını vurgulayan Başkan Yazıcı, "Yıldırım gerçekten eski yaşlanmış binaların olduğu ve şehircilik anlamında da sorunlu bir ilçemiz. Bu anlamda Belediye Başkanımız'ın yeniden planları gözden geçirmesiyle de çalışmaları hızlandırdık. Yıldırımı güzelleştirmek ve değiştirmek derdindeyiz. Önümüzde ki yıl içerisinde de Allah nasip ederse Yıldırım şantiyeye dönecek. Dönüşümü sağlıklı bir şekilde yapacağız" dedi. 


Yazıcı Yıldırım'ın kültürel bir miras olduğunu söyleyerek şöyle devam etti: Bakarsanız Yıldırım, gerek aile yapısı gerekse komşuluk anlayışı olarak her yerden farklıdır. Biz e kültürel bir mirastır. Öncelikli sorunu çarpık kentleşmeden dolayı kentsel dönüşümdür. Okullar, yollar, parklar ve sokaklar her şey buna dahil. 40 yıl önce bu tarz şeylere ihtiyaç yoktu. İnsanlar kafasını sokacak yer derdindeydi. Ama şimdi insanlar spor salonları istiyorlar, parklar istiyorlar. Yıldırımın halkı da değişti. Bu açıdan baktığınızda kentsel dönüşüm şart. 


BAŞKANLIK SEÇİMİ VE ANAYASA 


Anayasa çalışmalarını da değerlendiren Başkan Hüdayi Yazıcı, Genel Merkez'de milli bir anayasa üzerine çalıştıklarını ve sağlıklı, vatandaşın önünü tıkamayan ve eşit vatandaşlık hakkını öne çıkaran bir anayasamız olmasını dilediklerini söyledi. Yazıcı, " Bu zamana kadar yapılan anayasalar olağanüstü durumlar sonrasında yapılan anayasalardır. Sağlıklı değil elek gibi delik deşik ve kimseye cevap vermiyor. Geçen sefer de biz çok samimi bir şekilde bir anayasa komisyonu oluşturduk ve tüm partilere eşit şekilde dağıttık. Sizden fazla sandalyemiz var demedik komisyonda bütün partilere yer verdik çünkü toplumun tamamının mutabık kalacağı bir anayasa istedik. Ama muhalefetten aynı karşılığı bulamadık. 40 yasa üzerinde bile anlaşamadık. Şimdiki çalışmalar da başladı, umutluyuz. Ama yine olmazsa milletimize gideceğiz. Biz size geldik diyeceğiz" dedi.  


Bursa Hayat


Geri Dön