19 / 04 / 2024

Yıldırım'a kentsel dönüşümle modern binalar yapılıyor!

Yıldırım'a kentsel dönüşümle modern binalar yapılıyor!

Yıldırım'daki plansız yapılaşma nedeniyle kentsel dönüşümün kaçınılmaz bir gerçek olduğunu söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "insanların gönüllerini yapmayı en az yeni binalar yapmak kadar önemsiyoruz" dedi .



İnsanların depreme dayanıklı, modern, yeşillikler içinde ve sosyal donatı alanlarıyla zenginleştirilmiş konutlarda güven içinde gönül rahatlığıyla oturabilmesi için Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesini başlatan Yıldırım Belediyesi, bu yolda önemli adımlar atmaya devam ediyor. Bir yandan eski ve çarpık yapılaşma örneği binalar yıkılırken, diğer yandan da Yıldırım'ın kent kültürüne uygun binalar da ilçenin dört bir yanında yükseliyor. 


Yaşanabilir bir kent 

Yıldırım'ın çehresini değiştirecek dönüşüm kapsamında daha önce l'inci etabı başarıyla bitirilen ve hak sahiplerinin evlerinde oturmaya başladığı Sinandede Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2'nci Etap için ilk kazma vuruldu. 8200 metrekarelik alanı kapsayan ve 400 hak sahibiyle anlaşılarak 320 dairenin inşa edileceği projeyle Yıldırım daha yaşanabilir bir şehir haline gelecek. Yeni planda güvenli konutların yanı sıra yeşil alanlar, oyun parkları spor sahaları gibi sosyal donatı alanları yer alacak. 


İlçedeki plansız ve güvensiz yapılaşma nedeniyle kentsel dönüşümün kaçınılmaz bir gerçek olduğunu hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, şöyle devam etti: "Binalar inşa ederken insanları ihmal etmemek gerekiyor.  Bundan dolayı insanların gönüllerini yapmayı en az yeni binalar yapmak kadar önemsiyoruz. Öncelikle insanlarımıza güvenli ve modern konutların gerekliliğini anlatıyor, bunun bir tercih değil zorunluluk olduğu konusunda onları ikna ediyoruz. Çünkü bizim için öncelikli olan insanlarımızın can ve mal güvenliğidir." 


Aidiyet duygusu önemli 

İlçeye kazandırılan mahalle konakları, gençlik merkezleri, kapalı pazar alanlarıyla da dönüşümün sosyal boyutunun desteklendiğine işaret eden Başkan Edebali, Yıldırım'm gelecek 100 yılının bugünden planlandığını ve bu projenin Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi. Yarınların sahibi gençleri şehirler ve kimlikleri hakkında fikir sahibi olmaya da davet eden Başkan Edebali, "Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi şehirlerimizi yeniden inşa etmek olmalı. Ancak bu inşa sadece fiziki olarak değil, insanların kendilerini de yeniden inşa etmeleriyle amacına ulaşır. Yaşadığımız mekânları güzelleştirerek sevmeliyiz, o aidiyet duygusu şehirlerin kimliklerini daha da güçlendirir" diye konuştu. 


İlçenin kaderi değişecek 

Yıldırım'da 22 alanı kentsel dönüşüm bölgesi ilan ettiklerini aktaran Başkan Edebali, şunları söyledi: "Mülkiyet sorunlarını aşarak kentsel dönüşümle 'Yeni Yıldırım'ı inşa ediyoruz. Hasarlı binaların yerini sağlıklı, güvenli ve yaşanabilir modern binalar alıyor. Yıldırım'ın imar alanlarının üçte birinde imar planı çalışmaları yapıyoruz.  Ankara  Yolu'nun altında kalan altı mahallede de planlama çalışmaları sürüyor. Bu mahallelerin ortak buluşma noktasında büyük bir kent meydanı ve kültür merkezi yapacağız. 


Yaptığımız çalışmalarda hak sahiplerini mağdur etmeyeceğiz. Vatandaşlarımızın en büyük avantajı eski hasarlı binalar yerine güvenli ve sağlam binalarda yaşamak olacak. Dönüşümü belli bölgelerle sınırlı tutmayarak ilçenin geneline yayacağız. Bu konuda kısa orta ve uzun vadeli planlarımız hazır. Bunları hayata geçirdiğimiz zaman Yıldırım'ın çehresi değişecek. Bugüne kadar, Bursa'ya gelenlerin geçici ikametgâhı olan Yıldırım, dönüşüm çalışmalarımız tamamlandığında insanların hayatlarını geçirmek için öncelikli tercih edecekleri bir yer olacak." 


Milliyet Bursa


Geri Dön