25 / 04 / 2024

Yıldırım'da 19 ayda 143 bina yıkıldı!

Yıldırım'da 19 ayda 143 bina yıkıldı!

Gençleri ve çocukları madde bağımlılığı tehlikesinden uzak tutmayı hedefleyen Yıldırım Belediyesi, atıl durumda bırakılan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yerlerin yıkımına hızla devam ediyor.




Gençleri ve çocukları madde bağımlılığı tehlikesinden uzak tutmayı hedefleyen Yıldırım Belediyesi, atıl durumda bırakılan ve görüntü kirliliği oluşturan metruk yerlerin yıkımına hızla devam ediyor. Ülke çapında uyuşturucu ile mücadele kapsamında metruk yapıların yıkılması ve halkın huzurunun sağlanması için yapılan çalışmaların Yıldırım’da da sürdüğünü kaydeden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, 2014 yılının Nisan ayından bugüne kadar ilçede 143 metruk binanın yıkıldığını açıkladı. Uyuşturucu madde bağımlılarının barınağı haline gelen bu yapıları sosyal bir sorunun mekânı olmaktan kurtardıklarını belirten Başkan Edebali, “İlçemiz metruk yapılardan arındıkça, hem vatandaşımız güvenli ve huzurlu bir ortamda yaşıyor, hem de görüntü kirliliğinin önüne geçiyoruz. Hemşehrilerimizin huzuru bizim için ön planda” diye konuştu.

  

‘GENÇLERİ ZARARLI ALIŞKANLIKLARDAN KURTARMAK GÖREVİMİZ’

 

Sosyal yaşamı destekleyen ve özellikle kadınlara, engellilere, çocuklara ve gençlere pozitif ayrımcılık uygulayarak rutin belediyecilik çalışmalarının dışında hizmetler gerçekleştirdiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Sosyal hayata destek olarak gençlerin sağlıklı koşullarda yetişmeleri için çalışmalar yürütüyoruz. Gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla Yıldırım Belediyesi olarak kültürel ve sportif faaliyetlere ağırlık verdik. Ancak madde bağımlılığı ile mücadele konusunda kurum ve kuruluşlar dışında en büyük görev ailelere düşüyor” dedi. Yıldırım’ı daha güzel günlere gençlerin taşıyacağının da altını çizen Başkan Edebali, “Eğer daha iyi bir Yıldırım istiyorsak, bunu kalıcı kılmanın yolu kuşkusuz gençlerimizden geçiyor. Biz ne kadar sağlıklı, kültürlü ve iyi yetişmiş bir nesil oluşturabilirsek Yıldırım da o kadar iyi noktalara gelecektir” ifadelerini kullandı.



Yıldırım Belediyesi


Geri Dön