19 / 04 / 2024

Yıldırım'da kentsel dönüşüm 17 Ağustos'ta başlıyor!

Yıldırım'da kentsel dönüşüm 17 Ağustos'ta başlıyor!

Kentsel dönüşümde Türkiye'ye örnek olmayı hedeflediklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, 55 hektar alanda planladıkları ilk konutların temelini 17 Ağustos'ta atacaklarını açıkladı...



Bursa İTÜ Mezunları Demeği (İTÜDER). Yıldırım Belediye Başkanı özqen Keskin den kent gündeminin en önemli maddelerinden biri olan kentsel dönüşüm çalışmalanna iliş kin Yıldırım daki projeleri dinledi. Toplantının açılış konuşmasında popülist politikalar ve 'önce yap sonra planla' mantığındaki yanlışlann, şehirleri yaşanamaz çöküntü alanları haline getirdiğini dile ge tiren Bursa ITuDER Başkanı Hasan Tuğcu, "Kentsel Dönüşüm Yasası'nı, güvenli ve modern yaşam alan lan na kavuşmak adına kentlerimiz ve insanlarımız için önemli bir şans olarak görüyoruz" dedi. Kentsel dönüşümün seferberlik ha inde düşünülmesi gerektiğinin ve bu uzun bir süreye yayılarak başarılı olunabileceğinin altını çizen Tuğcu, "Bu önemli adımı atmadan önce dünyadaki örnek uygulamaları inceleyerek, nem yasal hem de uygulama acısından doğru ve denetlenebilir çalışmaların yapılmasını sağlayacak merkezi ve yerel yapılanmalar oluşturulmasını öneriyoruz. 

Bunu sağlayabilmek için de başta halkımız olmak üzere, yatırımcılar, meslek örgütleri, üniversiteler bu sürece dahil edilmeli, şeffaf ve katılımcı bir süreç izlenmelidir şeklinde konuştu. 


TEMELİ AĞUSTOSTA ATIIJNCAK Molla Yegan Medrese si'nde düzenlenen toplan tıda 10 yıllık belediye baş kanlığı döneminde Yıldı rım'cîa gerçekleşen deği şim ve dönüşüm projele rini paylaşan Başkan Keskin, ilçeyi çarpık yapılaşmadan kurtararak güvenli ve yaşanabilir bir kent oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti. Keskin, "Öncelikli amacımız kentsel dönüşümü ilk olarak Yıldırım'dan başlatmak ve kısa sürede tamamlayacağımız projelerle Türkiye'ye örnek olmak. Mevlana Mahallesi nde 55 hektarlık alanda'planlanan 7 bin 600 konutluk kentsel dönüşüm projesinin birinci bölümünün ilk etap ihalesini tamamladık. 17 Ağustos'ta temelini atacağız' ifadelerini kullandı. 


18 AYDA TAMAMLANACAK Proje kapsamında evleri yıkılan mülk sahiplerine yeni konutlar teslim edilene kadar 18 ay süreyle Bakanlık tarafından kira yardımı yapılacağını hatırlatan Özgen Keskin, "Eğer inşaat süresi 18 ayı aşarsa, sonraki kirayı müteahhit firma ödeyecek' açıklamasını yaptı. "60 bin yeni konut hedefiyle başladıkları projede denetim ve katkı noktasında hepinizden destek bekliyorum' diyen Başkan Keskin, birinci projenin ilk etabını 18 ayda tamamlayarak hak sahiplerine teslim etmeyi hedefledik lerini kaydetti.

Katılımcıların soru ve gö rüşlerini de paylaştıkları toplantının sonunda. Hasan Tuğcu tarafından Yıldırım Belediye Başkanı özgen Keskin'e Bursa İTÜDER adına teşekkür plaketi verildi. 


Bursa şehir Gazetesi


Geri Dön