18 / 04 / 2024

Yıldırım'daki park sayısı 342'ye yükseldi!

Yıldırım'daki park sayısı 342'ye yükseldi!

Yıldırım Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sonucu bir yıl içinde yeni açılan yeni parklar ile Yıldırım’daki çocuk oyun parkı sayısı 261’e, dinlenme parkı sayısı da 81’e yükseldi.




Yıldırım’da kişi başına düşen yeşil alan miktarı her geçen gün artıyor. Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sonucu bir yıl içinde yeni açılan yeni parklar ile Yıldırım’daki çocuk oyun parkı sayısı 261’e, dinlenme parkı sayısı da 81’e yükseldi. Eski parklarda da kapsamlı revize çalışmalarının da sürekli devam ettiği Yıldırım’da, parklar vatandaşlara yeşili ve huzuru bir arada sağlıyor. Son olarak geçtiğimiz ay açılan Çınarönü, Pınar ve Ihlamur parkları ile Yıldırım’ın çehresi daha da değişti. İlçedeki yeşil alan miktarı ise 20 bin 319 metre kareye yükseldi.

 

‘YILDIRIM’I GELECEĞE TAŞIYORUZ’

 

Yapılan her parkın bir amaca hizmet etmesine özen gösterdiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’daki parklarda çocuklar için modern oyun grupları, güvenli kauçuk zemin, hayvanlar için kuş yuvaları, yemlik, suluk yetişkinler için fitness aletleri, kamelyalar, koşu yolları, engelli vatandaşlar için de rahatça gezebilmeleri için engelli rampaları yapıyoruz” dedi. Yeşil alanların varlığının bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden biri olduğunun altını çizen Başkan Edebali, parklarda şehircilik açısından estetik vurguyu da ön plana çıkardıklarını belirtti. Yıldırım’ı geleceğe taşımak adına yapılan çalışmaları sadece alt yapı ve üst yapı olarak ele almadıklarını da hatırlatan Başkan Edebali, “İlçemizi inşa ederken 69 mahallemizde titiz bir çalışma yürütüyoruz. Birbirine entegre olan sosyal donatı alanlarını insan mekan ilişkisi içerisinde düşünerek uyguluyoruz. Amacımız vatandaşlarımızın refah seviyesini yükselterek, sosyal ve kültürel alanda nefes almalarını sağlamaktır” diye konuştu.


Yıldırım Belediyesi


Geri Dön