24 / 04 / 2024

Yıldız Entegre, bir haftada 2 fabrikanın temelini attı!

Yıldız Entegre, bir haftada 2 fabrikanın temelini attı!

450 milyonluk yatırımla iki fabrika açtı, 4 bin kişiye istihdam sağlayacak. Laminat parke, kapı paneli, MDF ve tutkal üreticisi Yıldız Entegre, bir haftada yaptığı 450 milyon liralık yatırımla 2 fabrikanın temelini attı



Laminat parke, kapı paneli, MDF ve tutkal üreticisi Yıldız Entegre, bir haftada yaptığı 450 milyon liralık yatırımla 2 fabrikanın temelini attı.Ağaç sektörünün enstürmanlarından MDF üretiminde sektör lideri olan Yıldız Entegre, geçtiğimiz hafta Mersinde temelini attığı 7nci fabrikadan sonra Manisada 120 milyon Euroya 8inci fabrikasını kuruyor. Uluslararası 16 markayla, 43 ülkeye ihracat yaptıklarını söyleyen Yıldız Entegre Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Yıldız, Temelini attığımız Manisa fabrikası, geçtiğimiz hafta Mersinde temeli atılan fabrikamızla birlikte, hem iç hem de dış pazar odaklı olarak Türk ekonomisine en çok katkıda bulunan firmalar arasındaki yerimizi güçlendirecek dedi.

Toplamda 270 milyon Euro

Önümüzdeki yıl faaliyete geçecek olan Mersin fabrikasıyla birlikte 800 kişilik, dolaylı olarak da 4 bin kişilik ek istihdam yaratacaklarını vurgulayan Yıldız, şöyle konuştu: Bu sene sonuna kadar planladığımız 270 milyon Euroluk yatırımın 220 milyon Euroluk kısmınının temellerini atmış olduk. Türkiye hala odununu dışarıdan alıyor. Önümüzdeki yıl devreye girecek olan yeni sunta tesisimiz ile birlikte Türkiyenin odun ihtiyacını yerli kaynaklarla çözmesini hedefliyoruz.

2012 yılının ikinci çeyreğinde Mersindeki fabrikayla birlikte faaliyete başlayacak olan Manisa-Akhisar tesisinin toplam 252 bin metrekarelik bir alanda üretim yapacağını ifade eden Yıldız, şunları söyledi:  80 bin metrekare kapalı olmak üzere 172 bin metrekare açık alandan oluşacak tesiste yıllık 660 bin metreküp kapasiteli sunta, 3 adet melamin pres hattı, emprenye tesisleri ve Tutkal tesisleri bulunuyor.
Hürriyet


Geri Dön